2024.03.29, Péntek

Új köntösbe bújik Paks plébániája

telepaks.net

2018.10.18. 21:35

Fel van állványozva a paksi katolikus plébánia, felújítási munkálatokat végeznek az épületen. – A plébánia 1972-ben épült, ezért takarékossági és esztétikai szempontból is eljött az ideje a fűtéskorszerűsítésnek, valamint a külső hőszigetelésnek – mondta Kutas Attila.

Hirdetés

A paksi katolikus egyházközség plébánosától azt is megtudtuk, hogy a felújítás körülbelül egy hónappal ezelőtt kezdődött. A fűtéskorszerűsítés során modernebb kazánra cserélték a régit, a hőszigetelésen néhány hete dolgoznak a munkások, a napokban vakolják az épületet, valamint felkerülnek a könyöklők is. A felújítás várható költsége tizenötmillió forint. 

Több mint egy éve kerültem Paksra, azóta nagyon sok esetben tapasztaltam jó szándékot és segítőkészséget. Ez jelen esetben is így van, hiszen a felújítást teljes egészében külső forrásból, egyrészt Szabó Péter polgármester jóvoltából, másrészt az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatásával tudjuk megvalósítani. Korábban Hamvas István, nyugalmazott vezérigazgató segített nekünk, hogy ezek a munkák megvalósulhassanak – tájékoztatott Kutas Attila.

A felújított plébániát december 14-én, ünnepélyes keretek között adják át. – Szeretnénk megköszönni a támogatóknak, vállalkozóknak és mindazoknak, akiknek a segítségével megvalósulhat ez a rekonstrukció – tette hozzá.

AktuálisTolna megyePakskatolikus plébánia