2024.04.19, Péntek

Ökoturisztikai fejlesztés - újabb szerződést írt alá Tamási

tamasi.hu

2018.10.26. 16:30

Tamásiban az elmúlt évek folyamán számos fejlesztés valósult meg, melyek elősegítették a város fejlődését. A város fejlesztési irányvonalát erősen meghatározza a turizmus, hiszen a turizmus fejlesztése, a vendégéjszakák számának emelkedése hozzájárul a foglalkoztatás növekedéséhez, bevételt teremt a városnak és a városban működő szolgáltatóknak egyaránt.

Hirdetés

A megvalósítani kívánt ökoturisztikai fejlesztés több elem  - Túrapont, Kilátó és túraút, Ökoturisztikai Látogatóközpont - összekapcsolódása révén valósul meg.

 

 

Ezek közül a Kilátó-túraút projektelem kivitelezésére vonatkozó szerződés már megkötésre került, annak építési munkálatai már folyamatban vannak. Mai napon a Túrapont épületére vonatkozó vállalkozási szerződés került aláírásra az Aqua Holding Befektetési és Tanácsadó Kft-vel.

 

 

Túrapont ismertetése:

A város jelenleg fő attrakciójának számító Termálfürdő szomszédságában található egy jelenleg leromlott állapotú büfésor, melyben a felújítás után helyet kap a Túrapont. Ez a városba látogató turistákkal közvetlenül kapcsolatba kerülő intézmény az alábbi funkciókat tölti be:
 

  • Teljeskörű információszolgáltatás a komplex attrakció pontjairól: Túraútvonal, Kilátó, Látogatóközpont
  • Tájékoztatás az attrakció területén működő "pecsételős rendszerről”
  • Jegyértékesítés a Látogatóközpontba
  • A "pecsételős" lap összegzése, "emléklap" kiállítása, jelvény/ajándék átadása
  • Tájékoztatás, ajánlatkészítés, megrendelés-visszaigazolás, csoportok fogadása, koordinálása



Turista illemhely, Tourinform Iroda, Ajándékbolt, büfé és fogadótér kerülnek kialakításra a Túrapont épületben és parkoló a környezetében.

A Túraponton és a Látogatóközpontban a látogatók tájékoztatást kapnak mind a túraúttal, mind a Kilátóval kapcsolatban, valamint informálódhatnak a térség egyéb látnivalóiról és időtöltési lehetőségeiről is. 

Túrapont kivitelezésének várható befejezése: 2019. tavasz.

AktuálisTolna megyeTamásiökoturisztikai beruházás