2024.02.29, Csütörtök

Elnyerte a Családbarát Önkormányzat Díjat Paks

telepaks.net

2018.10.15. 16:00

Családbarát Önkormányzat Díjat nyert el Paks Város Önkormányzata a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) pályázatán – jelentette be Szabó Péter sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Paks polgármestere azt mondta, az önkormányzat alapvető célja, hogy a hagyományos családi értékek mentén minél szélesebb körben támogassa a családokat, javítsa életminőségüket, komfortérzetüket, így növelje a gyermekvállalási kedvet, és csökkentse az elvándorlást. Kiemelte, hogy a díj visszajelzést ad a vezetőségnek a döntéseiket, végrehajtási módszerüket és szemléletüket illetően, melyet folyamatos fejlesztés révén évről évre tökéletesítenek.

A vezetőségi döntésekben a családorientált szemlélet irányadó, ami megmutatkozik a pályázatban is bemutatott támogatási rendszerben.

Szabó Péter példaként említette a letelepedési támogatást, az étkeztetési támogatásokat, az ösztöndíjprogramokat, a humánpolitikai bizottság pályázatait, azt, hogy megközelítőleg 178 bérlakást tartanak fent és adnak ki a városban dolgozóknak, rászorulóknak, előtakarékoskodóknak, a számos sportolási lehetőséget és családos jegy biztosítását, a települési támogatást, a kedvezményes diákbérletet, a Paksi Nagycsaládosok Egyesületének támogatását.

– Az önkormányzat intézkedései igyekeznek stabil családbarát környezetet teremteni mind dolgozói, mind a városlakók számára, illetve a rászoruló családoknak olyan környezetet teremteni, melyben számíthatnak az őket körülvevők segítségére és támogatására – húzta alá Szabó Péter. A polgármester arról is tájékoztatott, hogy a NOE pályázatán 41 település indult. Az egyesület három év után hirdette meg ismét a pályázatot, 2018 a Családok éve. A díj átadása október 19-én lesz az Országház Vadásztermében.

AktuálisTolna megyePaksCsaládbarát Önkormányzat Díj