2024.04.20, Szombat

Csökkenni fog az energiaköltsége és megszépült az újdombóvári gyermekintézmény

dombovar.hu

2018.10.01. 22:00

Szeptember 28-án ünnepélyes keretek között adták át az elmúlt hónapokban energetikai korszerűsítésen átesett Százszorszép Óvodát.

Hirdetés

Az újdombóvári gyermekintézményben a tervezett munkálatokat a kivitelezési pályázaton győztes Géplak Kft. végezte. A pécsi székhelyű cég szakemberei az épületet új ajtókkal és ablakokkal, valamint külső homlokzati- és padlásfödém-szigeteléssel látták el, modernizálták a fűtési rendszert, sőt a lapos tetőre napelem-parkot is telepítettek annak érdekében, hogy racionalizálják és a korábbiaknál hatékonyabbá tegyék az energiahasználatot. Az összesen 85,4 millió forintba kerülő beruházást az ingatlan leromlott állapota és a sok pénzbe kerülő folyamatos karbantartás-szükséglete indokolta. A 9,4 millió forint önrészt biztosító városi képviselő-testület a TOP-3.2.1-15 „Az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívásra benyújtott pályázatával az Európai Uniótól, valamint a magyar államtól vissza nem térítendő támogatást nyert el a tulajdonában lévő és fenntartásában működő Százszorszép Óvoda energetikai korszerűsítésére. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.
- A beruházásnak köszönhetően az ingatlan energiaköltsége jelentősen csökkeni fog és a külcsíne is sokat javult - emelte ki az átadón köszöntőjében Szabó Loránd polgármester, aki a megújult épület kulcsát átadta Teufelné Glaub Ágnes intézményvezetőnek.

AktuálisTolna megyeÚjdombóvárSzéchenyi 2020 programSzázszorszép Óvoda