2024.04.20, Szombat
Öt új tűzoltó kezdte meg szolgálatát Tolna megyében
tolna.katasztrofavedelem.hu

Öt új tűzoltó kezdte meg szolgálatát Tolna megyében

tolna.katasztrofavedelem.hu

2018.07.17. 14:30

Több mint százhúsz tűzoltó tett ünnepélyes fogadalmat múlt hét pénteken, közülük öten ma már szolgálatba álltak Tolna megye hivatásos tűzoltóságain. A Tűzoltó II. szakképzésben részt vett tiszthelyettesek öt hónapos képzést követően kezdik meg hivatásos szolgálatukat.

Hirdetés

A pénteki kibocsátó ünnepségen az esküt tett hallgatók nevében Varga-Stadler Bálint tűzoltó őrmester mondott válaszbeszédet, aki mától a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományában teljesít szolgálatot. Felidézte, mi minden történt velük a rendészeti szakgimnáziumok valamelyikében, illetve a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban eltöltött összesen öt hónap alatt. Elmondta: megtanulták nemcsak rendesen felvenni, hanem méltósággal viselni is az egyenruhát, felkészítették őket arra, hogyan kell a hivatásos tűzoltói szolgálat során adódó feladatokat szabályosan és biztonságosan végrehajtani, megismerték és kitágították képességeik határát. Mint Varga-Stadler Bálint mondta, számíthattak arra, hogy oktatóik a tanulási folyamat során támogatják, irányítják, kiigazítják őket, vigyáznak rájuk. Az őrmester beszédében úgy fogalmazott: mostantól egy régi, gazdag hagyományokkal rendelkező, de mindig megújulásra képes, fegyelmezett, de mégis szolidáris közösség tagjaivá váltak, és igyekszenek méltónak lenni erre a tagságra. Hozzátette, tisztában vannak azzal, hogy szép és elismert, de veszélyes és nehéz hivatás vár rájuk, ahol valódi eseteknél valódi fájdalommal, valódi félelemmel fognak találkozni, és ahol valódi segítséget kell nyújtaniuk. Varga-Stadler Bálint végezetül köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzásegítették a most végző hallgatókat ahhoz, hogy eredményesen zárhatják tanulmányaikat.

A frissen végzett tűzoltókat hétfő reggel dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes igazgatóhelyettes fogadta az igazgatóságon, aki elmondta, hogy innentől kezdve az a dolguk, hogy a képzés során megszerzett tudásukat a gyakorlatban is hasznosítsák, illetve bővítsék is ismereteiket, fejlesszék képességeiket. Ehhez közvetlen elöljáróiktól minden támogatást meg fognak kapni.

AktuálisTolna megyetűzoltó