2024.04.19, Péntek

E-Taxi címmel új műsor indul a paksi televízióban

telepaks.net

2018.06.01. 17:30

A sorozat célja az elektromos közlekedés népszerűsítése, az elektromos mobilitás program megismertetése.

Hirdetés

Az elektromos mobilitás program keretében a környezetbarát elektromos közlekedés kiépítése a paksi önkormányzat célja. Európai uniós pályázati támogatással elektromos buszok szállítják majd Paks és a környék lakosságát, lehetőség lesz városi elektromos kerékpárok használatára, és a közszolgálatók is elektromos járművekre cserélik tehergépjárműveiket. Mindez része az okos város program megvalósításának, amelyben például a közlekedést is kedvezményt biztosító városkártyával veheti majd igénybe a lakosság.

E-Taxi című új sorozatával a projekt népszerűsítéséhez csatlakozott a TelePaks Médiacentrum. – A világ számos televíziójában már jól bevált műsorformát alkalmazva, úgynevezett GoPro kamerákkal felszerelt elektromos autóba hívjuk beszélgetésre a paksiakat, akik amellett, hogy megtapasztalhatják az elektromos autók előnyeit, informálódhatnak a Protheus projekt aktualitásairól. Az útirányról és a témáról a beszélgetőpartner dönt. Kötetlen műsort tervezünk, amelynek minden korosztály részese lehet a saját sztorijával – mondta Dallos Szilvia, a TelePaks ügyvezető-főszerkesztője.

A sorozatot heti rendszerességgel tűzi műsorára a televízió. Június közepén hivatalos taxi formára vált, ugyanis 25-től négy napon át igénybe lehet majd venni az ingyenes E-taxit az önkormányzat és a Protheus Holding Zrt. jóvoltából, és akinek kedve támad beszélgetni egyet utazás közben az főszereplőjévé válhat egy újabb E-Taxi epizódnak. A jelentkezéseket az ingyenes utazásra a Protheus Holding Zrt. munkatársa várja az [email protected] e-mail címen, illetve a Paksi Polgármesteri Hivatalban a 75/830-600- as telefonszámon.

Az első utazónk Bana János alpolgármester volt, a vele készített beszélgetést ma (május 31.) 19.15-től vetíti a TelePaks.

AktuálisTolna megyePakspaksi televíziótaxielektromos közlekedés