2024.03.19, Kedd
Elismerés a tolnai fűszereseknek
Facebook

Elismerés a tolnai fűszereseknek

tolna.hu

2018.05.23. 15:20

Ujhelyi Imre-díjat adományozott a földművelésügyi miniszter a tolnai Józsi Fűszerei Kft.-nek, amelynek talán legnépszerűbb, kuriózumnak számító terméke a Chili cseppje.

Hirdetés

A szakmai díjat a cég az egészséges táplálkozás iránti elköteleződése, az élelmiszeripar területén végzett kiemelkedő teljesítménye, a folyamatos termékfejlesztésnek köszönhető új gyártmányok piacra történő bevezetésében elért kimagasló eredménye elismeréséért kapta.

A kft. korábbi vezetője, Szilágyi József egyéni vállalkozóként kezdett fűszerek előállításával és forgalmazásával foglalkozni. 2003-ban épült meg a minden élelmiszerbiztonsági előírásnak megfelelő tolnai kisüzemük, ahol számos új és hagyományos fűszer, fűszerkeverék és ételízesítő gyártása folyik.

A cég termékpalettája igen széles, ám a legkülönlegesebb termékük a 2010-ben kifejlesztett, kuriózumnak tekinthető „Chili cseppje”. Ez nem más, mint a chilipaprikából különleges eljárással kipréselt olaj végterméke, mindenféle adalékanyag, színezék nélkül, „nagy erő egy piciny fiolában.” Igen takarékos, hiszen egy(-két) csepp elegendő belőle egy tányér levesbe.

Szilágyi József a közelmúltban hunyt el, a vállalkozást gyermekei, Ildikó és Péter viszik tovább. A díjra Horváth István honatya javaslatára dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott terjesztette fel a céget. A korábban rendezett hivatalos díjátadón a cég képviselői nem tudtak részt venni, így az elismerést a miniszter megbízásából csütörtökön dr. Horváth Kálmán Tolnán adta át Szilágyi Péternek.

 

AktuálisTolna megyeTolnaUjhelyi Imre-díjfűszerChili cseppjeJózsi Fűszerei Kft.