2024.04.19, Péntek
Sok gondot okoz a hóolvadás Tolna megye tűzoltóinak
illusztráció

Sok gondot okoz a hóolvadás Tolna megye tűzoltóinak

tolna.katasztrofavedelem.hu

2018.03.09. 18:30

Elsősorban vízszivattyúzáshoz vonultak az elmúlt huszonnégy órában megyénk tűzoltói.

Hirdetés

Szerdán Bátaszéken a Dolina utcában a lakóházakat veszélyeztető olvadékvizet távolítottak el két szivattyú segítségével a bátaszéki önkormányzati tűzoltók. 

Dombóváron a Kerner téren egy nagyméretű fa dőlt az úttestre, amit a dombóvári hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével távolítottak el, így szüntetve meg a  forglami akadályt.  

Egy beteget szállító mentőautó elakadt a sáros úton Bátaszék Nyéki pusztánál. A bátaszéki önkormányzati tűzoltók és egy erőgép segítségével a mentőautót a sárból kiszabadították. 

Csütörtök reggel egy családi  ház fűtésrendszerét veszélyeztette az alagsorban összegyűlt víz Bogyiszlón. A vizet a tolnai önkormányzati tűzoltók szivattyúzták ki az alagsorból. 

Mintegy ötven centiméter magasan állt egy melléképületben a víz Bátaszéken a Somogyi Béla utcában. Az elektromos készülékeket veszélyeztető vizet a bátaszéki önkormányzati tűzoltók szivattyúzták ki csütörtök kora délelőtt. 

Bátaszéken a Dolina utcában ismét az összegyűlt olvadékvíz veszélyeztette a házakat, amit a bátaszéki önkormányzati tűzoltók távolítottak el. 

A dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak Baranyajenőre, ahol az esőzés miatt egy családi ház tűzfala megdőlt. A tűzoltók a kilazult téglákat eltávolították és körbekerítették a területet. Az épület lakható maradt, így lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. A ház tulajdonosa gondoskodik a tűzfal helyreállításáról.

A bátaszéki önkormányzati tűzoltóknak akadt dolga Alsónyéken, ahol lakóházat veszélyeztető,  nagy mennyiségű csapadékvizet kellett eltávolítaniuk ma délután, csakúgy, mint Bátaszéken a Perczel utcában.

AktuálisTolna megyetűzoltóhóolvadásvízszivattyúzás