2024.07.22, Hétfő

Elfogadta 12 milliárd forintos költségvetését a szekszárdi önkormányzat

MTI

2018.02.23. 15:00

Elfogadta csütörtökön idei, 12,6 milliárd forint főösszegű költségvetését a szekszárdi önkormányzat, amely 2018-ban több mint ötmilliárd forintot tervez beruházásokra.

A rendeletet a tolnai megyeszékhely Fidesz-KDNP-s többségű közgyűlése 10 igen szavazattal fogadta el, az MSZP-PM-Együtt-DK három képviselője nemmel szavazott.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester a pénzügyi tervet - az országos büdzsé elnevezéséhez hasonlóan - a szekszárdi családokat támogató költségvetésének nevezte, utalva arra, hogy a fejlesztések kedvezményezettjei a városban élő családok lesznek.

Ismertetése szerint Szekszárdon idén 5,6 milliárd forintot fordítanak fejlesztésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) és a Modern Városok Program (MVP) forrásaiból, amelyből - a szekszárdi tankerületi központtal együttműködve - négy iskolát, több óvodát korszerűsítenek, és bővítik a bölcsődei férőhelyek számát.

Az ülést követő sajtótájékoztatón kiemelte: a legfontosabb beruházás idén az MVP keretében, 3,6 milliárd forintból épülő uszoda lesz, amelynek építése várhatóan márciusban elkezdődik.

A családokat szolgálja az egészségügy fejlesztése is: új orvosi rendelő és új központi orvosi ügyelet épül Szekszárdon, a város pedig támogatja a Tolna Megyei Balassa János Kórház gyermekosztályának felújítását - mondta.
 

AktuálisSzekszárdköltségvetés