2024.03.29, Péntek

Több fekhely jut a szülőknek a szekszárdi gyermekosztályon

teol.hu

2017.12.08. 19:00

Megújult a Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermekosztályának második emelete. A korszerűsítéshez a szekszárdi önkormányzat nyújtott segítséget.

Hirdetés

Karácsonyi ajándéknak is tekinthető az a fejlesztés, amely a Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermekosztályának második emeletét érintette. Az ünnepélyes csütörtöki átadón dr. Németh Csaba főigazgató mutatta be a korszerűsítés eredményét Ács Rezsőnek, Szekszárd polgármesterének és a sajtó képviselőinek. Támogatást a várostól kapott a kórház, a tíz és félmillió forinton túl ráadásul az önkormányzat a kivitelezésben is segítséget nyújtott. Ács Rezső elmondta, a város és az intézmény együttműködése nem új keletű, hiszen közös eredmény a rendelőintézet felújítása és a parkoló az Ybl utcánál. Szekszárd átvállalta a csecsemő ultrahang szűrés költségeit, és az újszülött osztály műszerezettségén is javított. A polgármester hangsúlyozta: a gyermekes családok nagyon fontosak a városnak, a gyermekosztályon végzett átalakítás így egy folyamat része. 

A munkát az önkormányzat és a kórház dolgozói végezték, illetve szekszárdi vállalkozók. A felújítás augusztusban kezdődött, az osztály munkatársainak érdeme, hogy az itt folyó betegellátásban ez nem okozott fennakadást. Dr. Németh Csaba és dr. Harangi Ferenc is megköszönte a városnak a támogatást. A főigazgató kifejezte reményét, hogy további segítséggel hasonló átalakításokat végezhetnek, így a részleg egyre komfortosabbá válhat. A most átadott korszerűsítés egyébként azt jelenti, hogy több szülő töltheti bent az éjszakát gyermekével a kórházban, illetve a fertőző betegek elkülönítését higiénikusan és kényelmesen oldhatják meg két speciálisan erre a célra kialakított, fürdőszobás kórteremben.

Már van is betege az elkülöníthető szobának

Dr. Németh Csaba örömmel mutatta meg a korszerűsítés végeredményét. Három már meglévő fürdőszobát újítottak fel, és további hármat alakítottak ki. Ebből kettő abban a két kórteremben található, amelyekben fertőző betegeket különítenek el. Ezek egyikében éppen kisbeteg feküdt, tehát nem kérdés, hogy ezekre a szobákra nagy szükség van. A már meglévők mellett új, szülős kórtermek szolgálják gyerekek és felnőttek kényelmét. A falról lehajtható ágyak éjszaka príma fekhelyek, napközben ugyanakkor nem zavarják a gyógyítást.

AktuálisTolna megyekorszerűsítés Szekszárd Balassa János Kórház Gyermekosztály