2024.03.29, Péntek

A Tolna Megyei Közgyűlés támogatta az új rendőrfőkapitány kinevezését

tolnamegye.hu

2017.07.04. 14:31

Letette képviselői esküjét a Tolna Megyei Közgyűlés pénteki ülésén dr. Perlaki László, aki Süli János miniszteri kinevezése okán került a testületbe.

Hirdetés

A paksi bővítésért felelős miniszter azonban nem szakad el teljesen a megyei önkormányzattól, hiszen Megyei Fejlesztéspolitikai Tanácsosi tisztségében továbbra is várja üléseire a grémium – jelentette ki Fehérvári Tamás elnök. Az ülésen véleményezték és támogatták Szabó Csaba ezredes megyei rendőrfőkapitányi kinevezését.

Sor került a költségvetés módosítására is, amelynek egyik oka az európai uniós források általi főösszeg növekedése. Az év elején elfogadott 412 milliós büdzsé közel 176 millió forinttal emelkedett meg.

Dr. Say István, a Tolna Megyei Értéktár Bizottság utóbbi fél éves munkájáról számolt be, megemlítve a múlt pénteken sikeresen megtartott „Vár a megye” – Tolna Megyei Értékek Napját, mint az értékek megjelenítésének egyik kiváló példáját.

A tanácskozás témája volt többek között a Sió projekt is, amelynek megvalósításáról a múlt heti konzorciumi ülésen Ribányi József tájékoztatta a sajtót. Az alelnök elmondta: összesen három ütemben valósul meg a Sió mente fejlesztése, és a több mint 300 millió forintos első projekt 12 kiszálló, öt megálló és egy foglalkoztató központ létesítését foglalja magában.

A napirend utolsó előterjesztését is jóváhagyták, amely a Garay János Gimnázium Centenáriumi Alapítványának 100 ezer forintos támogatását tartalmazta. Zárt ülésen hozták meg a döntést arról, kik érdemesek az idén a megyenapi kitüntető díjakra.

 

Forrás: tolnamegye.hu

AktuálisTolna megyeképviselő-testületTolna Megyei Közgyűlésrendőrfőkapitány