2024.03.29, Péntek
A szekszárdi tűzoltók is versenybe szálltak a
Fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A szekszárdi tűzoltók is versenybe szálltak a "Legsportosabb tűzoltóság" címért

tolna.katasztrofavedelem.hu

2017.06.01. 10:30

Idén is meghirdették a kihívás napja alkalmából az ország legsportosabb tűzoltósága versenyt, melyre idén első alkalommal a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság is benevezett.

Hirdetés

Május utolsó szerdája 1991 óta a kihívás napja, ami az ország legnagyobb tömegsport-programja. A cél az volt, hogy a tűzoltóság, a kirendeltség és az igazgatóság lehető legtöbb dolgozója legalább 15 percet mozogjon a nap folyamán.

Bemelegítéssel vette kezdetét a nap a laktanya udvarán, majd különböző programok vártak a sportolni vágyókra. Lehetett kidobózni, lábteniszezni, tollaslabdázni vagy ping-pongozni, de a TRX-et is kipróbálta az állomány, illetve fekve nyomásban és függeszkedésben is összemérték erejüket. Természetesen a foci sem maradhatott el a nap folyamán.

A délután a szekszárdi sportpályán folytatódott, ahol Kovács Tamás, a Bonyhádi Katasztrófavédelmi Őrs beosztott tűzoltója egy rekordkísérletre vállalkozott azzal, hogy teljes védőfelszerelésben futott le egy mérföldet. "Még ránézni is rossz volt", ahogy a harminchárom fokos hőségben bevetési ruhában, védőcsizmában, sisakkal a fején, légzőpalackkal a hátán rója a köröket. A rekordot ugyan nem sikerült megdöntenie, de Tamás azt mondta, nem adja fel, tovább fog próbálkozni.

A délután legjobban várt eseménye a tűzoltó maraton volt, amit az országban elsőként rendeztünk meg, a kitűzött cél szerint a negyvenkét kilométert, azaz a 105 kört közösen, váltófutásban teljesítette az állomány. Az első kört dr. Balázs Gábor tű. ezredes igazgató vezette fel, mögötte a Csapó Dániel Szakközépiskola nyolcvannyolc diákja futott. A maratonból harminc kollegánk vette ki a részét, felkészültsége függvényében ki több, ki kevesebb kört vállalva a 105-ből, amit végül három óra huszonnyolc perc alatt sikerült teljesíteni.

 

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

AktuálisSzekszárdtűzoltóságkihívás napjaLegsportosabb tűzoltóság