2024.04.23, Kedd

Júniustól már fizetni kell a parkolásért Tamási városközpontjában

infotamasi.hu

2017.05.25. 10:28

Tamási város képviselő-testülete még az áprilisi ülésén döntött arról, hogy a DÁM üzletház és a SPAR üzlet környékén átalakítja a parkolási rendet, így június 1-től fizetőssé válik a parkolás a városközpontban.

Hirdetés

Porga Ferenc, a város polgármestere elmondta: ennek a fő oka az, hogy már nem csak piacnapon, hanem szinte minden nap lehetetlen helyet találni az említett parkolókban, különösen a reggeli órákban és délután négy órakor, a csúcsforgalmi időszakban. A városközpontban dolgozók sokszor egész munkaidejük alatt elfoglalják a parkolóhelyeket, ez komoly fennakadást okoz. Megnehezíti az itt élők mindennapjait, a hivatali ügyek vagy a bevásárlás intézését, emiatt a városvezetés egyfajta rendszer kialakítása mellett tette le voksát.

Fizetőssé válnak tehát június 1-től a DÁM üzletház és a SPAR üzlet környékén található parkolók, azzal a kitétellel, hogy az első óra ingyenes lesz. – Mindenkinek jegyet kell váltania az első órában is, erre két parkoló automata is rendelkezésre áll majd. Az idő lejárta után 150 forintba kerül a parkolás óránként, de lehet 30 perces jegyet is váltani. A parkolási szabályok betartását parkoló őrök felügyelik a jövőben – ismertette a polgármester, aki azt is kihangsúlyozta, hogy a Garai utcában, a piactér közvetlen közelében található murvás parkoló – amíg murvás marad – továbbra is ingyenes lesz, illetve kialakítanak a Bíróság és a Petőfi utca közötti szakaszon egy újabb parkolót, melyet szintén díjmentesen lehet majd használni. Az intézkedéstől azt remélik, hogy megkönnyíti a parkolást a városközpontban, az itt élőknek nem kell hosszú köröket róniuk, míg le tudnak parkolni a hivatali ügyek elintézéséhez, vagy épp a bevásárláshoz.

 

Forrás: infotamasi.hu

AktuálisvárosközpontparkolásTamásiképviselő-testület