2024.04.20, Szombat

Rekordszámú nevezővel rajtolt el az idei Téltemető Túra

dombomedia.hu

2017.03.02. 11:06

Míg tavaly 150, most 232 regisztrált résztvevő vághatott neki február 25-én a távoknak. A rendezvényen disznóvágás, gyerekprogramok és kiszebáb-égetés is várta az önkéntes télűzőket.

Hirdetés

Mekényes, Nagyhajmás, Mágocs, Döbrököz, Kurd is indított télűző túrát, melynek végállomása a Döbrököz határában lévő Majális (Koszorú-domb) volt. Itt a szervezők forró teával, forralt borral és kaláccsal vendégelték meg a túrázókat. Visszafelé már buszok szállították őket a DÖPTE bázishoz, ahol megkóstolhatták a frissen sült disznóhúst, de a gyerekeknek is kedveskedtek bohócműsorral, játszóházzal és más hangulatos programokkal.

A rendezvény kísérőprogramjaként pálinka- és párlatversenyt is szerveztek, melynek célja a pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése, a minőségi pálinkát főzők munkájának elismerése volt. Idén 55 mintát értékelt a szakavatott zsűri. Az Év Pálinkatermelője címet negyedszer is Máté Zoltán érdemelhette ki.

Az est fénypontja a kiszebáb-égetés volt. Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere örömét fejezte ki, hogy a szomszédos falvakban élőkkel, a helyi Kapos Táncegyüttes csemetéivel és a dombóváriakkal együtt táncolva, közösen űzték el az idei telet. Segítségükre volt a rendezvény lebonyolításában a Nők Dombóvárért Egyesület, a DÖPTE és a társönkormányzatok is.

A polgármester bízik abban, hogy a rendezvény elérte a célját, erre utal szerinte az is, hogy előző nap még borongós, esős idő volt, ám a program napján szép, ragyogó napsütésben túrázhattak a télűzők.

AktuálisTolna megyetélűzésDombóvár2017Téltemető Túra