2024.04.26, Péntek

Technológiai fejlesztéseken eshet át a dombóvári Szent Lukács Kórház

dombovar.hu

2017.01.20. 08:51

Konszolidációs pályázaton nyert 49 millió forintos támogatásból szakmai és technológiai fejlesztéseket valósítanának meg a Dombóvári Szent Lukács Kórházban.

Hirdetés

Dr. Kerekes László főigazgató elmondta, a tervek szerint 2017. júniusától a Kaposi Mór Oktató Kórházzal együtt végeznék el a patológiai tevékenységet, továbbá kicserélnék a régi hűtőkamra rendszert is, összesen 5,9 millió forintért.

Ezen kívül a képalkotó informatikai berendezések bővítését is tervezik, amelyre 8,89 millió forintot különítettek el. A szakszerű és biztonságos diagnosztika része a laboratóriumi hűtőkapacitás cseréje is, erre mintegy 2 millió forintot fordítanak.

A szennyvíz-kibocsátás mérési biztosítása 4 millió forintos forrás felhasználásával valósul meg, a gunarasi fürdőben működő medence vízforgatóval való ellátásához pedig 18 millió forint áll majd rendelkezésre. A pincehelyi és a tamási telephelyekre történő szállításokhoz két kisteherautót állítanak szolgálatba 10 millió forintért.

Dr. Kerekes László kifejtette, hogy a fejlesztések két év alatt megtérülnek, azok évente mintegy 29 millió forintos megtakarítást jelentenek. A szükséges anyagbeszerzések már megkezdődtek és a munkákat az elkövetkező hónapokban már el is kezdik.

AktuálispályázattámogatásfejlesztésDombóvárkórház-konszolidációDombóvári Szent Lukács Kórház