2024.04.23, Kedd

Íme, Paks új logója

paks.hu

2017.01.13. 14:09

2016 októberében Paks Város Önkormányzata városlogó-pályázatot írt ki. A pályázat ideje alatt 51 pályázó 77 alkotása került a bírálóbizottság elé. A beküldött munkák értékelését követően Karádi Nikoletta munkáját hirdették ki győztesnek.

Hirdetés

A koncepció egy olyan embléma kialakítása volt, ami hűen őrzi Paks városának értékeit – írta pályázatában a győztes, aki a fő jelképnek a hársfalevelet választotta, amely az ősi Rátót nemzetséget szimbolizálja. A levelet stilizálta és elforgatta, majd egymásba olvasztotta őket, így született meg a könnyen megjegyezhető forma. Az embléma Paks jellegzetességeinek formáit is magába foglalja: megtalálható benne az atom jelképe, az angyal motívuma, a virág formája. Különlegessége, hogy egyetlen vonallal meg lehet rajzolni, ami az összetartozásra, időtállóságra és az együttműködésre utal – áll a leírásban.

Karádi Nikoletta a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola képzőművészeti szakán végzett, ugyanitt szerezte meg a tervező grafikusi végzettséget. Jelenleg a Magyar Képzőművészeti Egyetem grafikusművész–tervezőgrafika szakirányán harmadéves hallgató.

AktuálisTolna megyePakslogópáylázatjelkép