2024.02.24, Szombat

Hétvégéig minden igénylő hozzájuthat a szociális tűzifához

mti

2017.01.05. 11:12

A hideg időjárási körülmények miatt Szekszárdon minden igénylő megkapja a szociális tűzifát még a hétvége előtt, amelyet saját forrásból biztosít a rászorulóknak az önkormányzat. Erről a csütörtöki sajtótájékoztatón nyilatkozott Szekszárd polgármestere.

Hirdetés

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) hozzátette: a mostani fűtési szezonban 142 háztartás kap egyenként 15 mázsa szárított tűzifát, amely több száz szekszárdinak jelent segítséget.

Ismertetése szerint a tolnai megyeszékhelyen összesen 200 tonna fát szállítanak ki a rászorulóknak. A megyei jogú városok a szociálistűzifa-akcióhoz nem jogosultak költségvetési támogatásra, így ezt saját forrásból, összesen hatmillió forintból fizeti az önkormányzat.

"A segítség nem költségvetési kérdés, a város folyamatosan figyelemmel kíséri a rászorulókat, és a szükséges támogatást igyekszünk megadni nekik" - mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a 142 családnak jelentős segítség, hogy a hétvégére jelzett mínusz 15 fok megérkezése előtt a tűzifa rendelkezésükre áll.

A sajtótájékoztató helyszínén, a Tavasz utcában csütörtök reggel a 114. igénylőhöz vitték ki a tüzelőt, a nő édesanyjával és két kiskorú gyermekével él lakóházában.

A szekszárdi közgyűlés 2016. októberben módosított szociális rendelete szerint azok jogosultak a szociális tűzifára, akiknek havi nettó jövedelme egyedülállók esetén a 71 500 forintot, családban élők és nyugdíjasok esetében a 85 500 forintot nem éri el. A támogatást a 2017/18-as fűtési szezonra a tavalyinál korábbi időpontig, szeptember 30-ig igényelhetik a rászorulók.

AktuálisSzekszárdtűzifaönkormányzatszociális támogatás