2024.04.24, Szerda
Bővült az önkéntes tűzoltó egyesületek eszköztára
Fotó: tolna.katasztrofavedelem.hu

Bővült az önkéntes tűzoltó egyesületek eszköztára

tolna.katasztrofavedelem.hu

2016.12.27. 13:59

15 önkéntes tűzoltó egyesület képviselője a szekszárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltólaktanyájában vette át azokat az új eszközöket, melyeket a 2016. évi pályázaton nyertek el.

Hirdetés

A pályázatot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség írta ki az önkéntes tűzoltó egyesületek tűzoltási, műszaki mentési, ifjúságnevelési és hagyományőrző tevékenységéhez kapcsolódó technikai ellátás javításának, az üzemeltetési költségek, valamint az önkéntes tűzoltók oktatásának támogatására. A központi költségvetés 2016 évben ötszázmilliós forrást biztosított, ebből több mint tizenegy és fél millió forint jutott annak a tizenöt tolna megyei egyesületeknek, akik sikeresen pályáztak, valamint együttműködési megállapodással rendelkeznek a területileg illetékes hivatásos tűzoltó-parancsnoksággal. Megyénk egyesületei a laktanya építés és bővítés mellett üzemeltetési költségekre és képzésekre pályáztak, valamint tűzoltó védőeszközökkel, szakfelszerelésekkel is kívánták gyarapítani eszközállományukat.

A hat és fél millió forint értékű eszközöket a mai rendezvény alkalmával vehették át az önkéntesek. Dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei igazgató szerint az egyesületek támogatása azért fontos, mert településükön meghatározó tűzvédelmi szerepet töltenek be, hiszen helyismeretük és közelségük okán gyorsan kiérkeznek a helyszínre, és számos tüzet tudtak már megfékezni, ezzel jelentős értékeket mentettek meg. Ez mellett pedig az ifjúságnevelő, lakosságtájékoztató tevékenységük sem elhanyagolandó. Az igazgató megköszönte az önkéntesek áldozatos, a közösség érdekében elvégzett munkáját és mindenkinek kellemes ünnepeket,  a jövő évre pedig minél kevesebb beavatkozást kívánt.

AktuálisTolna megyeKatasztrófavédelemszekszárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság