2024.04.25, Csütörtök

Íme a Szekszárdi borvidék új arca

boraszportal.hu

2016.11.28. 13:03

Pályázat keretében választotta ki új arculatát A Szekszárdi borvidék. Az új arculat kialakításánál a hagyományok tiszteletben tartása mellett fő célt jelentett a jó felismerhetőség és az időtállóság is. A győztest a szekszárdi borászok és az ArtHungry közösen választották ki.

Hirdetés

Nagy Dániel és Lakosi Krisztián munkája nyerte el a borászok és a grafikusok tetszését, a hétfői eredményhirdetésen a fiatal tervezőgrafikusok letisztult logótervét hirdették ki győztesnek az ArtHungry és a Szekszárdi Borászok Céhe közös pályázatán. A borvidék és a kreatív online közösség Szekszárd új arculatára írt ki pályázatot, a cél az volt, hogy Szekszárd modern, fiatalos arculatot kapjon.

A két grafikus tervének központi eleme egy modern vonalvezetésű címer, amelynek a formáját és a tetején látható koronát Szekszárd város címere ihlette. A korona alatt hullámzó vonalak természetesen a dombokat és a szőlősorokat szimbolizálják.

A tervezők figyeltek a kiírásban meghatározott irányelvekre, és igyekeztek a történelmi hagyományokat figyelemben tartó, mégis modern arculatot kialakítani. Az új logó ráadásul passzol az egységes szekszárdi palackhoz is, a korona motívum ugyanis azon is megtalálható.
 

Aktuálisarculat Szekszárdszekszárdi borvidékArthungry