2024.04.25, Csütörtök

Augusztus 20. - Alig van szabad szoba a megye szállodáiban

MTI

2016.08.15. 07:20

Országszerte megtelnek a szállodák az ünnepi hétvégén.

Hirdetés

Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára szerint az elmúlt évekhez hasonlóan magas foglaltságot jeleztek előre főként a vidéki szállodák, ahol a belföldi vendégek vannak többségben. Az elsősorban vízparti, gyógy- és wellness szállodákban 85 százalékos foglaltság várható. 
    

A Szallas.hu közölte: az augusztus 20-i hétvégén is a fürdővárosok dominálnak az előfoglalások adatai alapján. Az öt legnépszerűbb település sorrendben Siófok, Debrecen, Budapest, Hajdúszoboszló és Eger. A leglátogatottabbak helyek között szerepel még Szeged, Balatonfüred, Gyula, Miskolctapolca és Hévíz.     

Az átlagos foglalási érték 37 ezer forint, a szálláshelyét pedig minden 6. belföldi utazó SZÉP-kártyával fizeti majd ki.    

 

 A Tolna megyei szállodák jó kihasználtsággal várják az augusztus 20-ai hétvégét, a szekszárdi Hotel Meropsban már csak egy-két kiadó szoba van, a bikácsi Zichy Park Hotelben is közel teljes a kihasználtság.

 

Baranya megyében a pécsi Hotel Palatinus szálláshelyeinek mintegy 90 százalékát foglalták le az ünnepi hétvégére, a vendégek 80 százaléka belföldi. A szintén pécsi Hotel Millenniumban a szobák mintegy háromnegyede kelt el, hozzájuk szinte mindenki belföldről érkezik. A Thermal Hotel Harkány szálláshelyeinek 90 százalékát már lefoglalták a hétvégére, többségében belföldiek.

 

 

Aktuálisszállodaiparaugusztus 20.