2024.04.26, Péntek

Bonyhádon járt a lengyel nagykövet

bonyhad.hu

2017.03.23. 09:00

A Lengyel Köztársaság Magyarországi nagykövete is tiszteletét tette Bonyhádon, a magyar-lengyel barátság emlékprogramján.

Hirdetés

„A magyar-lengyel barátság nem üres közhely, hanem valódi tényező, érték, amely folyamatosan kiállja az idők próbáját, s amely példaértékű a világtörténelemben” – fogalmazott szerdai bonyhádi látogatása során Jerzy Snopek. A Lengyel Köztársaság Magyarországi nagykövete hivatalos programjában először – Filóné Ferencz Ibolya polgármester meghívását köszönettel elfogadva – a Városházára látogatott, majd jó barátjához, Móser Zoltán Balogh Rudolf-díjas fotóművészhez a Kép-Tár-Házba, a Bonyhádi Magyar-Lengyel Baráti Társaság Összejövetelére, ahol a másik meghívó: Surján József is köszöntötte.

Ezt követően a résztvevők a Magyar-Lengyel Barátságság Emlékművéhez és Fájához mentek, ahol a két ország himnuszának eléneklését követően elhelyezték koszorúikat. A Magyar-Lengyel Barátság Napja alkalmából szervezett program a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban tartott előadással és kötetlen beszélgetéssel zárult.

AktuálisBonyhádmegemlékezés2017magyar-lengyel barátságlengyel nagykövet