2024.05.25, Szombat

Ugorhatnak a bonyhádi diákok

2016.04.08. 10:11

Nemzetközi szabványnak is megfelelő  távol-, magas- és rúdugró helyek kialakításával elkészült a profi ugrópálya a a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban.

Nemzetközi szabványnak is megfelelő  távol-, magas- és rúdugró helyek kialakításával profi ugrópálya készült a a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban.

2015 augusztusában negyvenmillió forintos beruházás kezdődött a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium területén, az Atlétikai Centrum és a kollégium közötti részen: a Magyar Atlétikai Szövetség finanszírozásában a nemzetközi szabványnak megfelelő távol-, magas- és rúdugró helyek kialakításával őszre elkészült az ugrópálya. Októberben azonban az időjárás meghiúsította a befejezést és a használatbavételt. A napokban a végére értek az apróbb javításoknak, pótlásoknak, és immár a tavaszt jelezve a rúdugró szivacsok is kikerültek a pályára, mely ezzel használatba vehetővé vált.

A pálya kivitelezője az olimpiai bajnok Németh Miklós cége, a Németh és Társa Kft. volt, mely 9 évvel ezelőtt már dolgozott a gimnázium területén, akkor a 200 méteres futópályát készítették el. Az ugrópálya avatását májusra tervezi az Atlétikai Club Bonyhád, természetesen egy ugróverseny megrendezésével.

forrás: bonyhad.hu

Galéria

Helyi hírekBonyhádugrópálya