2021.10.27, Szerda

hőség

Szerdán kezd mérséklődni a kánikula

2021.06.30

Országos hírek

Szerdán késő délután, este leginkább a Tiszántúlon, északkeleten, illetve a Nyugat-Dunántúlon várható helyenként zivatar.

Tolnában a legmagasabb fokozatú hőségriadó lépett életbe

2021.06.22

Helyi hírek

Aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban kerülje a megterhelő fizikai munkát.

Hőség, extrém UV-sugárzás, erős szél és zivatar is várható szombaton

2020.07.10

Aktuális

A hőség, az extrém UV-sugárzás, az erős szél és zivatar veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra.

Korábban kezdődött a szüret a szekszárdi borvidéken is

2018.08.07

Gazdaság

A megszokottnál másfél-két héttel korábban kezdődött a szüret a szekszárdi borvidéken is, ahol mennyiségben és minőségben az átlagosnál jobb évjáratra és magasabb felvásárlási árakra számítanak a termelők - mondta a Szekszárdi Borvidéki Tanács elnöke kedden az MTI-nek.

Hőség - Duplájára nő az ásványvíz fogyasztása a nagy melegben

2018.08.01

Aktuális

A nagy meleg jelentősen megnöveli az alkoholmentes italok iránti keresletet, ekkor az ásványvíz fogyasztása akár duplájára, a gyümölcsleveké és üdítőitaloké pedig másfélszeresére is emelkedik a napi átlaghoz képest - közölte a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség titkára az MTI megkeresésére szerdán.

Előzzük meg a szabadtéri tűzeseteket!

2018.07.26

Aktuális

A szabadtéri tűzesetek leginkább a nyári kánikulai időszakra jellemzőek, a szárazságban és a nagy hőségben megnő az ilyen jellegű tűzesetek kialakulásának kockázata, amely komoly veszélyt jelenthet anyagi javainkra, vagy akár testi épségünkre is.