2024.04.22, Hétfő

Szép új rendelő a Paksi Gyógyászati Központban

2016.05.22. 10:12

Nem kell már lépcsőzni azoknak, akik Pakson felkeresik a Deák Ferenc utcai rendelőintézet háziorvosi rendelőjét. Gyorsabb is lett a betegellátás, illetve az épület már részeit is felújították.

Hirdetés

Nem kell már lépcsőzni azoknak, akik Pakson felkeresik a Deák Ferenc utcai rendelőintézet háziorvosi rendelőjét. Gyorsabb is lett a betegellátás, illetve az épület már részeit is felújították.

Immár a Deák Ferenc utcai rendelőintézet földszintjén találják a páciensek dr. Fodor Ágnes háziorvos rendelőjét az emelet helyett Pakson.

Dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója elmondta, hogy az 1-es számú körzetben nagyon sok az idős páciens, akik nehezen lépcsőznek, ezért korábban beállítottak egy lépcsőjárót, ami azonban nem vált be, mert nehezen kezelhető. Felmerült, hogy a rendelőt a földszintre költöztetik a korábban ott működő gyógytorna helyére, ám időközben itt kapott ideiglenesen helyet a mentőszolgálat, paksi állomásuk felújításának idejére. Kiköltözésük után végezték el a szükséges belső felújítási munkát, aminek eredményeként világos, tágas, komfortos környezetet alakítottak ki. Az új helyen a betegek már nem a folyosón, hanem külön helyiségben várakozhatnak, az ellátás pedig két helyiségben zajlik: az egyikben a doktornő fogadja a betegeket, a másikban pedig a receptre, beutalóra várókkal foglalkoznak, így ez már nem vesz el időt a vizsgálatoktól, gyorsabb, rugalmasabb lett a betegellátás.

A felújítási munka az épület más részeire is kiterjedt: a bejáratnál felvizesedett falakat helyreállították és lélegző vakolattal látták el, valamint megújult a földszinti folyosó. A beruházás a Paksi Gyógyászati Központ finanszírozásában valósult meg, 2015-ös pénzmaradványuk terhére. Dr. Rujder Mária képviselő, a humánpolitikai bizottság elnöke elmondta, hogy a forrás felhasználása a városvezetés jóváhagyásával történt. Hozzátette: az önkormányzat számára fontos, hogy a betegellátás minél szakszerűbb, gyorsabb legyen, s ezért a hasonló törekvéseket a jövőben is támogatni fogják.

forrás: paks.hu

Galéria

Helyi hírekPaksgyógyászati központháziorvosi rendelő