2024.07.22, Hétfő

Szakmai értekezlet a megye jegyzői számára

2016.04.29. 14:56

A Tolna megyei jegyzőknek szervezett tegnap szakmai továbbképzést és értekezlet a Tolna Megyei Kormányhivatal, aki nagy hangsúlyt fektet az állandó képzésekre, a jogszabályok változásainak folyamatos nyomon követésére, szakmai partnereinek tájékoztatására. 

Az első előadás témája a közigazgatási bürokráciacsökkentés újításai a hatósági eljárásokban, melynek kapcsán elmondható, hogy kevesebb a jogszabály, kevesebb a bürokrácia, ami hozzájárul az állampolgárok elégedettségéhez, és általa Magyarország versenyképessége is nő. Továbbá a jogszabályok felülvizsgálata a bürokratikus akadályok megszüntetéséhez járult hozzá, melyek nehezítették az ügyek intézését mind az ügyfelek, mind az ügyintézők számára. Minderről dr. Horváth Tamás főosztályvezető, a Miniszterelnökség Hatósági Szakigazgatási Főosztályának vezetője "A közigazgatási bürokráciacsökkentés újításai a hatósági eljárásokban" című előadásában tájékoztatta a jelenlévőket.

Ezt követően dr. Tóth Emese az Építésügyi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti Főosztály vezetője a  2015. évi törvényességi felügyeleti tevékenység áttekintéséről, a törvényességi felügyelet gyakorlásának aktualitásairól,  Gerhátné dr. Péter Mária főosztályvezető-helyettes a hatósági munka aktuális kérdéseiről tájékoztatta a szakembereket.

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel kapcsolatos ellenőrzések tapasztalatairól, illetve egyéb aktuális gyermekvédelmi kérdésekről  Jantnerné dr. Oszvald Ágnes,  a Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály vezetője tartott előadást,  végül  Geisz József munkavédelmi szakmai főtanácsadó, a Tolna Megyei Kormányhivatal  Foglalkoztatási Főosztályának munkatársa ismertette a közfoglalkoztatás munkavédelmi szabályait. 
 

forrás: TMKH Jogi és Koordinációs Főosztály

Galéria

Helyi hírekkormányhivatalSzekszárdTolnajegyzőtovábbképzés