2024.03.28, Csütörtök
Elindult az Erőművek Éjszakája programsorozat
Illusztráció: pexels.com

Elindult az Erőművek Éjszakája programsorozat

MTI

2022.10.28. 15:40

Az MVM Észak-budai Fűtőerőművében tartották a nyitóeseményt.

Hirdetés

Az érdeklődők ezen a napon megismerkedhetnek az erőművekben, a fűtőművekben, és - idén először - a hulladékfeldolgozóknál és a víziközmű-szolgáltatóknál zajló munkával - ismerteti a  főszervező Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az idei Erőművek Éjszakáján a szervezők országszerte 70 helyszínen, mintegy hatezer érdeklődőt fogadnak.

A rendezvény fő célja, hogy az energia- és távhőtermelés, valamint a közműszolgáltatások működésének bemutatásával felhívja a figyelmet arra, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes tudatosan és energiahatékonyan bánni erőforrásainkkal - hangsúlyozzák a közleményben.

A változatos helyszíneken a látogatók betekinthetnek a hagyományos energiatermelés folyamataiba, választhatnak atom, biomassza, hulladék, lignit, szolár vagy éppen víz alapú technológiát alkalmazó erőművet is, illetve megnézhetik a városi távfűtőművek működését. Az idén megnyitnak a víziközmű-szolgáltatók és a hulladékgazdálkodók telephelyei is, meg lehet ismerkedni egy vízmű vagy egy víztározó működésével, kiderül, hogyan lesz a szennyvízből tiszta víz, és hogy mi van egy víztorony belsejében.

A népszerű energiaipari rendezvényt a MEKH és csatlakozó partnerei már harmadik alkalommal rendezik meg.

Országos hírekvillamosenergiaenergiahatékonyságErőművek éjszakájaMagyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal