2024.03.28, Csütörtök
Meteorológiai szolgálat: nagyobb mennyiségű hó sehol sem várható
Illusztráció: unsplash.com

Meteorológiai szolgálat: nagyobb mennyiségű hó sehol sem várható

MTI

2022.02.28. 13:38

Nagyobb mennyiségű, 5 centiméternyinél több megmaradó hómennyiség sehol sem várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében hétfőn, a meteorológiai tél utolsó napján.

Hirdetés

Azt írták: estig a Dunántúlon többfelé lehet időszakos gyenge havazás, hózápor, illetve napközben a Dunától keletre szórványosan előfordulhat kisebb zápor, hózápor is. Délután a déli megyékben kis eséllyel megdörrenhet az ég.

Az előrejelzésben azt írták: az esti órákban északkelet felől csökken a felhőzet és a csapadékhajlam.

Kedden, a meteorológiai tavasz első napján alapvetően derült idő várható, csak a keleti tájak fölé sodródhatnak délután felhők. Sokfelé élénk, helyenként erős lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 2 Celsius-fok között alakul, de az északi völgyekben mínusz 12 fok is lehet. Kedden a csúcsértékek plusz 4 és 9 fok között alakulnak.

Szerda hajnalban néhol ismét várható hózápor, csütörtökön keleten fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék, de a hét további részében nem várható jelentős csapadék. Emellett a hideg is marad, hajnalban néhol komoly mínuszokra is számítani kell.

Országos hírekidőjáráshavazásOrszágos Meteorológiai Szolgálat