2024.03.29, Péntek
Újra lehet pályázni a Magyar Tájdíjra
illusztráció - pixabay

Újra lehet pályázni a Magyar Tájdíjra

Agrárminisztérium

2021.04.12. 11:32

Az elismerés a magyar táj védelme és kezelése érdekében tevékenykedő szervezetek részére adományozható.

Hirdetés

A Magyar Tájdíj az Európa Tanács Táj Díja által ihletett és annak szellemiségében létrehozott elismerő cím, amely a magyar táj védelme, kezelése, tervezése érdekében kiemelkedő tevékenységet folytató önkormányzatok, önkormányzati társulások és társadalmi szervezetek részére adományozható.

A Magyar Tájdíj Emléktábla ünnepélyes átadására kétévente, a Táj Nemzetközi Napja (október 20.) alkalmából kerül sor, legközelebb 2022-ben.

 

A pályázatokat 2022. január végéig várják

A díjra pályázók közül választja ki az Agrárminisztérium azt a programot, amely képviseli hazánkat az Európa Tanács Táj Díja elnyerésére kiírt nemzetközi megmérettetésben.

A pályázat angol nyelvre történő fordításáról és a nemzetközi pályázatra felterjesztésről a tárca gondoskodik. A felterjesztett pályázat képviselője többek között meghívást kap az Európa Tanács rendezvényére, hogy tevékenységét nemzetközi szinten is bemutassa.

A Magyar Tájdíj címre 2022. január 31-ig folyamatosan be lehet nyújtani a pályázatokat, a felhívás részletei és a szükséges űrlapok a https://kormany.hu/dokumentumtar/magyar-tajdij-palyazati-anyagok oldalon érhetők el.

 

Országos hírekmezőgazdaság