2023.03.27, Hétfő

Műfüves pályán rúghatják a bőrt Decsen

2016.04.25. 11:03

Műfüves sportpályát adott át dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár Decsen az I. Sárközi Gyermek- és Ifjúsági Sportnapon április 23-án, szombaton.

Hirdetés

Műfüves sportpályát adott át dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár Decsen az I. Sárközi Gyermek- és Ifjúsági Sportnapon április 23-án, szombaton. A sport iránymutatást ad a fiataloknak, függetlenül attól, hogy gazdag vagy mélyszegénységben élő családba születtek, illetve hogy milyen kultúrában, milyen vallásban nevelkedtek - hangsúlyozta az államtitkár.

A sportpálya átadása alkalmából a politikus szólt arról, hogy a sporttal nem csupán egészségünkért teszünk. Általa társakra, barátokra, közösségre lelünk, közösségünkben elismerést, társaink közt tiszteletet érdemelünk ki. A sportnak számtalan előnye van, sok mindenre megtanít minket. A legjobb azonban mégis az, hogy egyenragúvá teszi az embereket.  A versenypályán mindenkinek egyenlő joga van. A szabályok mindenkire ugyanúgy vonatkoznak – tette hozzá.

Az esemény apropóján az államtitkár megemlítette, hogy a kormány kiemelt ágazatként kezeli a sportot, és megkülönböztetett figyelemmel támogatja az utánpótlás-nevelést, a sportolási színterek fejlesztését. Ennek egyik eredménye például a decsi műfüves sportpálya, és Tolna megye további fejlesztései. Köztük a szekszárdi fedett uszoda és rekreációs központ, a tolnai csónakház, a tamási velodrom kerékpáros központ és kézilabdacsarnok, a bonyhádi atlétikai csarnok vagy TAO támogatás keretében Györkönyben, Dunaszentgyörgyön, Bonyhádon, Szakályban, Gyulajon, Döbröközön és Kaposszekcsőn a kispályás focipálya.

A sportnap és az új műfüves pálya kapcsán dr. Szabó Tünde elmondta: minden ilyen létesítmény és rendezvény erősíti, támogatja az állami sportvezetés elképzeléseit, ezért érdemes befektetni az ilyen fejlesztésekbe. Az egészséges élethez sokszor elegendő a rendszeres testmozgás, a sportolás – emlékeztetett az államtitkár.

forrás: EMMI Sportért Felelős Államtitkárság

Galéria

Aktuálissportsportpályadecsfocipálya