2024.06.22, Szombat

Mikkamakka nevét vette fel a megyei könyvtár gyermekrészlege

2016.05.07. 16:18

2016. május 6-án Lázár Ervin születésének 80. évfordulója alkalmából „Négyszögletű Kerek Nap” elnevezéssel rendezték meg a Balassi Bálint Megyei Könyvtár gyermekrészlegének névadó ünnepségét.

2016. május 6-án Lázár Ervin születésének 80. évfordulója alkalmából „Négyszögletű Kerek Nap” elnevezéssel rendezték meg a Balassi Bálint Megyei Könyvtár gyermekrészlegének névadó ünnepségét. Ettől a naptól az intézmény ezen „területe” a Mikkamakka Gyermekkönyvtár nevet viseli.

Nem is lehetett volna alkalmasabb apropót találni a névadó ünnepségnek Lázár Ervin születésnapjánál. A leginkább meséiről ismert szerző írásaihoz az inspirációt javarészt gyermekkorából merítette. Műveinek nyelvezete egyéni és játékos, jellegzetes hangvételű meséi mind a gyermekek, mind pedig a felnőttek körében népszerűségnek örvendenek. Az sem véletlen, hogy Lázár Ervint 1982-ben nemzetközi Andersen-diplomával tüntették ki.

Ünnepi köszöntőjében Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere kiemelte: ez a nap a gyerekkönyvek és az olvasás ünnepe. A gyerekkönyvtár legfontosabb feladata ugyanis az, hogy megszerettesse az olvasást a legkisebbekkel, és segítsen mindenkinek megtalálni, kialakítani az érdeklődési körét, és a Mikkimakka Gyermekkönyvtár minden tekintetben ilyen hely.

A rendezvényen került sor a könyvtár által meghirdetett Lázár Ervin-totó eredményhirdetésére, majd a MiaManó Színház interaktív mesejátékát tekintették meg a résztvevők.

forrás: salgotarjan.hu / mek.oszk.hu

Galéria

AktuáliskönyvtárBalassi Bálint Megyei KönyvtárMikkamakkagyermekrészlegLázár Ervin