2024.07.14, Vasárnap

Márciusban nyit a Hotel Hollókő

2015.10.07. 05:08

Összesen 476 millió forintos uniós támogatással 2016 márciusára elkészül a négycsillagos Hotel Hollókő. A szálloda bokrétaavatóját október 1-jén tartották, néhány nappal az Ófalu fejlesztéseinek átadása után, ezzel is jelezve: szorosan együtt kívánnak dolgozni és gondolkodni a helyi szakemberekkel.

A hotelt és környezetét a szállodát vezető ismert szakemberek mutatták be a sajtó, képviselők és turisztikai szolgáltatók számára. Személyük ismert és elismert a szállodaszakmában. A hotel igazgatója Paraczky Péter, aki hosszú évekig az Accor csapatát erősítette, értékesítési vezetője pedig Kovács Miklós, aki számos szállodaprojektben bizonyított már, többek között a Boutique Hotel Zarában, vagy a soproni Hotel Fagusban is. Az éttermi igazgató Mészáros Tibor, a konyhafőnök Cseh Gábor. A hotel tulajdonosa a Nógrád megyében ismert vállalkozó, Kovács József. A beruházás teljes összege csaknem 1,7 milliárd forint.

A szállodáról

A kétszintes hotelt úgy tervezték, hogy szépen belesimuljon a tájba, és ne tájidegen komplexumként tornyosuljon a falu felett. Az épület a falu szélén található, Hollókőre megérkezve szinte az első épület, amelyet megpillant a látogató. Domboldalba épül, ahonnan messzire ellátni, a vendégek ablakaikból a dombos-erdős nógrádi tájban gyönyörködhetnek.

A szálloda 68 szobával rendelkezik majd, ebből 51 standard, 10 superior, 4 lakosztály, 2 akadálymentesített szoba, 1 pedig antiallergén. Különlegesség lesz, hogy a lakosztályok közül kettőben jacuzzi, kettőben kandalló teszi majd még kellemesebbé a tartózkodást. A szobákban azon túl, hogy kényelemre és korszerűségre törekedtek, figyelembe vették a világörökségi helyszín jellegzetességeit is, így például egyszerű fehér falak, diófa árnyalatú bútorok és álgerendák idézik a falu házainak egyszerűségét.

A helyi sajátosságok visszaköszönnek majd másutt is, így például a gasztronómiai kínálatban. A szállodában 160 fős étterem kap helyet, ahol a hazai és nemzetközi ízek mellett a palóc konyha különlegességei is szerepelnek majd az étlapon, exkluzív italkínálat kíséretében, köztük hungarikumokkal. De mint megtudtuk, a menedzsment már tárgyal a helyi sajtkészítő mesterrel és a pékséggel is.

A hotel földszintjén 420 négyzetméteres wellness is helyet kap, ahonnan szintén szép kilátás nyílik a tájra, és a nagy ablakoknak köszönhetően az lesz a vendégek benyomása, mintha a természetben pihennének. A wellness-részlegben élménymedence, jacuzzi, infra és finn szauna, gőzkabin, szolárium, fitneszterem is lesz.

Az épületben két rendezvénytermet is kialakítottak, egyik 60, másik 80 fős.

A szolgáltatások között szerepel még többek között bowling, játszószoba, programszervezés, ingyenes WIFI a hotel teljes területén, laptopkölcsönzés.

Érdekesség, hogy a hotel saját kerékpárkölcsönzőt és szervizt is üzemeltet majd, amely nemcsak a szállóvendégeket, hanem a faluba látogató turistákat is kiszolgálja majd.

Nagy figyelmet fordítottak a megújuló energiaforrásokra is, az épület tetején napelemeket helyeztek el, és a támogatást elnyert pályázatban bemutatott költségek 8,31 százalékát megújuló energia-hasznosító berendezések teszik ki.

 

Hollókő, az ékszerdoboz

A Nógrád megyei faluban a "Próbáljon szerencsét Hollókőn!" című, az Észak-magyarországi Operatív Program (ÉMOP) által mintegy 2 milliárd forinttal támogatott projektben másfél év alatt megvalósultak a vár rekonstrukciós munkái, elkészült a középkori vár 13. századi berendezése, 130 férőhelyes parkoló és recepciós épület készült, kialakításra került a Holló Jankó mesejátszótér. Az újfalu és Ófalu határán fészert, pihenőhelyet és pinceházat építettek, aszfaltozták a közterületeket, elkészült a Pajtaárok szabadtéri színpad. Felújították a Vár éttermet, a Képesház konferenciatermet, az Oskolát és a Guzsalyosházat. Az újonnan megvásárolt épületekben kapott helyet a Gazduram sajtboltja és a Kalácsos. Palóc műhely és mulatós táncház is megvalósításra került színpaddal, vásártérrel.

A falut az október 1-jei bokrétaavató alkalmával Kelecsényi Péter, a Hollókő Világörökségkezelő Nonprofit Kht. ügyvezetője mutatta be a társaságnak, érdekes történetekkel és háttérinformációkkal színesítve a sétát.

Forrás: Turizmus.com

Galéria

Gazdasághollókő hotel

Ajánljuk még