2024.04.24, Szerda

Lakóparkot épít Tamási önkormányzata a CSOK igénylőinek

2016.03.08. 15:38

Egyedülálló módon próbálnak Tamásiban letelepedésre csábítani fiatal párokat, családokat. 

Hirdetés

Kilencven lakásos lakóparkot épít és kedvezményesen kínál építési telkeket a tamási önkormányzat a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) igénylőknek - közölte a város polgármestere kedden a településen.

Porga Ferenc a terveket ismertető sajtótájékoztatón elmondta, az érdeklődéstől függően három ütemben épül meg a lakópark a város üdülőterületéhez közel eső, három és fél hektáros, zöldövezeti területen.
Az önkormányzati tulajdonú Építő és Városüzemeltető Kft. kivitelezésében 50-90 négyzetméteres lakásokat magukban foglaló társasházakat és 100 négyzetméter lakásokkal készülő sorházakat építenek meg. Egy 60 négyzetméteres lakást a családi kedvezmény és önerő húszmillió forintos összege körüli áron lehet majd megvásárolni - tette hozzá. Az első épületeket a jövő év tavaszán adhatják át.  

Kitért arra, hogy az önkormányzat a lakópark mellett foghíjtelkeket is kínál az építkezőknek kedvezményes áron. A kezdeményezésekkel a 8200 lakosú város népességcsökkenését szeretnék megállítani - mondta Porga Ferenc.

mti

Galéria

Helyi hírektámogatástelekCSOKTamásikedvezményes lakás