2024.05.26, Vasárnap
Járvánnyal kapcsolatos fotókat vár a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum
pixabay - illusztráció

Járvánnyal kapcsolatos fotókat vár a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum

MTI

2020.04.16. 21:00

Például közlekedési eszközökön, megállókban vagy pályaudvarokon megtalálható, a koronavírus veszélyeire felhívó plakátokról, tájékoztatókról vagy falfirkákról készített fotókat vár a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum csütörtökön útjára indított akciója keretében.

Az akcióra olyan fotókkal lehet jelentkezni, amelyek a jelenlegi járványügyi helyzettel összefüggésben bármilyen érdekes jelenséget örökítenek meg - olvasható az MTI-hez elküldött felhívásban.

Mint írják, ezek lehetnek például tájékoztatók a közlekedési eszközökön vagy pályaudvarokon, megállókban, fotók a forgalmi változásokról; a koronavírus veszélyeire felhívó plakátok, szórólapok, falfirkák; megváltozott menetrendek vagy az egyéni közlekedési formákat népszerűsítő plakátok; intézkedések eredményei (kerékpársávok, közösségi közlekedést érintő lépések).

A fényképeket [email protected] e-mail címre kell beküldeni. A levélben a jelentkezők engedélyezhetik a múzeum számára a kép további felhasználását, gyűjteménybe vételét a jelentkező nevének a feltüntetésével.

Az intézmény azt kéri, hogy a felhívás hatására senki ne induljon el otthonról, csak akkor fényképezzen, ha halaszthatatlan ügyben egyébként is ki kell mennie az utcára.
 

KultúraMagyar Műszaki és Közlekedési Múzeumkoronavírusfotópályázat