2024.04.19, Péntek

Ifjú német harmonikások mutatták be tudásukat Dombóváron

dombomedia.hu

2017.08.08. 15:32

2017. augusztus 6-án a németországi Baden-Württemberg tartomány legjobb fiatal harmonikásaiból válogatott zenekar lépett színpadra kétszer is Gunarasban, a Dombóvár-Kernen Baráti Kör szervezésében.

Hirdetés

A 16 éve életre hívott ifjúsági együttes 2001 és 2006 után harmadszor érkezett Magyarországra, de időközben bejárta Európát, koncertezett Romániában, Horvátországban, Svédországban, Lengyelországban és természetesen Németországban is. A nyaranta változó tagokkal működő társaság vezetője az a Maic Wildmann, aki immáron ötödször vezényli a zenekart. A főállásban a Wimsheimi Harmonikaegyüttes karmestereként és zenetanárként is tevékenykedő muzsikus a magyarországi turnéra többek között Johannes Brahms, Aram Hacsaturjan, Astor Piazzola és Vittoria Monti műveiből válogatta össze a repertoárt.

A tehetséges harmonikások hazánkban előbb Pécsen, majd a Baranya megyei Nagynyárádon, végül pedig Dombóváron adtak nagysikerű hangversenyt. Agunarasi fürdőben és a Camping Étterem teraszán remek előadásukkal elbűvölték a muzsikájuk iránt érdeklődőket.

Az együttes a közönség tagjainak önkéntes adományait a Pécs-Normandia Lions Club által a baranyai megyeszékhelyen létrehozott és működtetett szülőszállás fenntartására ajánlotta fel. Ott a leukémiás és tumoros megbetegedéssel kezelt gyermekek szülei lakhatnak csemetéik gyógykezelésének időtartama alatt. A 2010-ben tíz szobásra bővített szálláson eddig összesen 24348 éjszakát töltöttek el a rászoruló családok.

 

Forrás: dombomedia.hu

KultúrakoncertDombóvárDombóvár-Kernen Baráti Körnémetekifjú harmonikások