2024.04.20, Szombat

Rajz- és kisfilmpályázat indul a reformáció emlékévének jegyében

mti

2017.04.05. 14:57

A reformáció 500. évfordulója alkalmából rajz- és kisfilmpályázatot hirdetett a Tolna Megyei Önkormányzat, amelyen Tolna megyei általános, középiskolás diákok, fiatal felnőttek vehetnek részt.

Hirdetés

Az önkormányzat a III. Vár a megye - Tolna Megyei Értékek Napja elnevezésű rendezvény keretében írta ki a pályázatot, amelynek célja a reformációhoz kötődő értékek - épített örökség, hagyományok, emlékek, üzenetek - bemutatása rajzon, illetve 2-3 perces filmen - írták az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.

A rajzpályázatra Tolna megyei általános alsó és felső tagozatos általános iskolás diákok A/4-es méretű, tussal, temperával, vízfestékkel, zsírkrétával, ceruzával készült képeket nevezhetnek. A kisfilmpályázaton Tolna megyei középiskolások és 25 év alatti fiatalok vehetnek részt, a kisfilmek elkészítésének egyik fő szempontja, hogy a közösségi médiában is terjeszthetőek legyenek.

A pályamunkákat május 15-ig várják; a rajzokat a június 23-án rendezendő Tolna Megyei Értékek Napján kiállításon mutatják be, a filmeket pedig az önkormányzat Facebook oldalán (facebook.com/tolnamegyeionkormanyzat) közzé teszik. Mindkét kategória 1-3. helyezettje, valamint a filmkészítők közül a közönségszavazás győztese oklevélben és értékes jutalomban részesül - írták.

A részletes pályázati kiírás a Tolna Megyei Önkormányzat honlapján, a http://www.tolnamegye.hu/fooldal/hirek/reformacio-500-rajz-es-filmpalyazat-fiataloknak címen olvasható.

KultúraTolna megyeönkormányzatemlékévrajzpályázatreformáció