2024.04.23, Kedd

Kultúraházak éjjel-nappal: Hagyományőrző programokban bővelkedett Paks

paks.hu

2017.02.15. 14:52

A kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos kezdeményezéshez csatlakozva három napon át várták hagyományőrző programokra, színházba, moziba a közönséget a Csengey Dénes Kulturális Központba.

Hirdetés

A programsorozatot gyermektáncházzal nyitották, este a Bartina zenekar adott koncertet, majd farsangi batyus mulatságra várták a közönséget a 40 éves Paksi Városi Vegyeskar és a kulturális központ közös szervezésében.

Szombaton a Tűzvirág Táncegyüttes Gyermekzsibongó elnevezésű hagyományőrző programjával indul a nap a farsang jegyében, délután pedig paksi alkotók műveiből nyitottak meg kiállítást, volt felolvasószínház olyan máskor nem látogatható helyszíneken, mint a hőközpont, a zenekari árok és a zsinórpadlás, aztán Zseblámpával a Csengeyben elnevezéssel játékot indítottak, majd éjszakai filmklubba várták az érdeklődőket.

Az idei Kultúrházak éjjel-nappal rendezvényeit Könyves (busó) vasárnappal zárták, ahol Gyurkó Ferenc maszkfaragó és Gyurkóné Szanyi Mária mutatták be a busó hagyományokat a művelődési központ könyvtárában.

KultúraPaksprogramokkultúrházak éjjel-nappalhagyományőrzésCsengey Dénes Kulturális Központ