2024.03.19, Kedd

Komolyzenei koncertsorozatra invitálják a régióban élő zenebarátokat

dombomedia.hu

2017.02.17. 10:06

2017 márciusában a Tinódi Háznak és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának Zeneművészeti Intézetének az együttműködésével kamarakoncert-sorozat indul Dombóváron. Tavasszal és ősszel is 2-2 hangversenynek adhat otthont a művelődési ház.

Hirdetés

A PTE regionális kamarakoncert-sorozatának célja, hogy a régióban élő zenebarátok is olyan rendkívüli produkciókkal ismerkedjenek meg, amelyekre amúgy ritkán van lehetőségük. Olyan szólóhangszerre, énekhangra írott művekre kell gondolni, mint a szonáta-, dal- vagy kamarazenekari estek. Kiemelkedő Liszt- és Kossuth-díjas, nemzetközi hírű művészek, valamint a felnövekvő új művészgeneráció alkotják a fellépő kamaraegyüttest.

Március 2-án kedden 18 órától a hangverseny első felében Pólus László Ferencsik-díjas csellóművész és növendékei (Arany Franciska, Banai Dorina, Németh Gábor) lépnek fel Huszics Ibolya zongoraművész közreműködésével. Schumann Fantasiestücke (Fantáziadarabok 3), Fauré Pillangó, Liszt Elfelejtett Románc, Dvořák Rondo című művei csendülnek majd fel. Ezt követően a PTE Cselló Kvartett műsorát hallhatják az érdeklődők, amelyen Johann Sebastian Bach Korálelőjáték, Georg Goltermann Románc, Friedrich Grützmacher Himnusz, Kodály Zoltán Háry Intermezzo, Edvard Grieg Gavotte, Astor Piazzolla Libertango és Nino Rota The Godfather lesz hallható.

A következő hangverseny május 4-én csütörtökön szintén 18 órától lesz a Tinódi Házban. A fuvola-gitár koncerten megszólalnak Händel, Mozart és nem utolsó sorban Bartók szimfóniái is. Ősszel pedig két újabb hangversennyel várják majd az érdeklődőket.

KultúraDombóvárkomolyzenepécsi tudományegyetemTinódi Házhangversenykoncertsorozat