2024.06.21, Péntek

Kormányablak nyílt Dunaföldváron

2016.04.18. 12:06

Az ország 249., Tolna megye 8. kormányablaka nyílt meg a múlt héten Dunaföldváron, a régi okmányiroda helyén.

Dunaföldváron megnyílt az ország 249., Tolna megye 8. kormányablaka a múlt héten, a régi okmányiroda helyén. Ezzel befejeződött a megyében a kormányablak program.

A kormányablakot dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, Amreinné dr. Gál Klaudia főigazgató, Szántóné dr. Novák Eszter, a Paksi Járási Hivatal vezetője, valamint Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere adta át ünnepélyes keretek között a Polgármesteri Hivatal épületében.

Dr. Kovács Zoltán államtitkár köszöntőjében elmondta, hogy Tolna megyében fontos állomáshoz érkeztünk, hiszen a mai az utolsó kormányablak, ami átadásra kerül a megyében. 

- A kormány zászlajára tűzte, hogy az ügyintézés kultúrájában a korábbi hagyományokon változtatni kíván, ami azt jelenti, hogy a szolgáltató állam van az ügyfelekért, és nem fordítva. Nem csupán a fizikális körülményeken kell változtatni, nem csupán integrált ügyfélszolgálatot kell létrehozni, de a Kormány úgy gondolta, hogy az ügyintézés kultúráját is meg kívánja változtatni - hangsúlyozta.

- Az ügyintézési kultúra megváltoztatása az itt dolgozó kollégákon múlik. Másik fontos kellék az informatikai rendszerek kialakítása. Az egyes államigazgatási ágazatok még nincsenek informatikailag összekapcsolva, szigetszerűen működnek. Ha arról beszélünk, hogy egyszerűsödjön a közigazgatás, ezeket egy informatika rendszer segítségével össze kell kapcsolni, így az ügyintéző gyorsabban végzi munkáját - hangsúlyozta.

Dr. Kovács Zoltán államtitkár úr kiemelte, hogy a tavalyi évben Tolna megyében mintegy 173 ezer ügyfél fordult meg a kormányablakokban. A mintegy 27 millió forintért megvalósult beruházás eredményeként, Dunaföldváron és környékén élők számára is elérhetőek az állami szolgáltatások.

Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott köszönetét fejezte ki a kollégáknak a támogató együttműködésért, és legfőképpen a lakosságnak a türelemért, hogy a kivitelezési időszak alatt Pakson kellett ügyeiket intézniük.

A mai naptól a paksi 10+1 ablakos mellett a dunaföldvári 5+1 ablakos ügyintézéssel a Dunaföldvári Kormányablakban 1135 ügykörben tud ügyeket intézni Dunaföldvár több mint 8000 lakosa. Dunaföldvár három megye határán fekszik, ezért nem csupán a járás, de Fejér megye és Bács-Kiskun megye lakói is megfordulnak a kormányablakban.

 

Galéria

Helyi hírekKormányablakdunaföldvár