2024.04.16, Kedd

Pécsen járt a Dombóvári Szívklub Egyesület

dombomedia.hu

2017.08.14. 16:01

Az egyesület tagjai Dr. Bereczky Máriának, a Dombóvári Szent Lukács Kórház főorvosának vezetésével látogattak Pécsre.

Hirdetés

Az Ormosy Lajos által szervezett kirándulás alkalmával a baranyai megyeszékhelyen működő Szívgyógyászati Klinikán Dr. Donauer Elemér klinikai főorvos fogadta a csoportot, majd Dr. Hejjel László egyetemi docens tartott előadást különböző szívsebészeti beavatkozásokról és gyógyítási eljárásokról. Az orvos aztán a modern technikával felszerelt szívsebészeti műtőbe kísérte a látogatókat, ahol a katéterezést és a pacemaker-beültetést végzik.

A kórházzal való ismerkedés után a program a Pécsi Székesegyházban folyatódott, ahol egy helybeli idegenvezető bemutatta a monumentális épületet. meglepetésként orgonajáték szórakoztatta az egyesületi tagokat, akik megtekintették még a kápolnákat, az altemplomot és közülük néhányan a 60 méter magas toronyból gyönyörködtek a város panorámájában.

A Püspöki Palota is számos látványossággal – többek között egyházi festményekkel, szobrokkal, szökőkutakkal - szolgált. „Mozizás” is szerepelt a programban, a filmen Dr. Udvardy György pécsi megyéspüspök beszélt a püspökség történetéről és híres személyiségeiről, valamint az egyháznak az oktatásban, illetve a szociális szférában betöltött fontos szerepéről.

 

Forrás: dombomedia.hu

KitekintőkórházDombóvárpécsszívsebészetDombóvári Szívklub Egyesület