2024.03.19, Kedd
Dobogós helyen végzett a megye csapata az országos atlétikai bajnokságon
Kép: pixabay.com/illusztráció

Dobogós helyen végzett a megye csapata az országos atlétikai bajnokságon

Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.05.23. 10:14

2017. május 19-20. között negyedik alkalommal gyűltek össze a katasztrófavédelem állományának legjobb sportolói a Balaton-felvidéken, hogy részt vegyenek az Országos Atlétikai Bajnokság és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Sportnapja rendezvényein.

Hirdetés

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által közösen szervezett kétnapos sportrendezvény célja a csapatszellem és a baráti kapcsolatok erősítése volt a közös szabadidős tevékenység és sportversenyek révén.

Péntek reggeltől egészen szombat délutánig folytak a sportküzdelmek a zánkai Erzsébet Táborban, az atlétikai bajnokság és a sportnap keretében. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a tizenkilenc megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatai kapcsolódtak be a pontszerző atlétikai versenybe.

Természetesen nem csak a tradicionális olimpiai sportágak kedvelői lelték örömüket a két nap rendezvényeiben, hiszen több más versenyszámban is megmérethették magukat a vállalkozó kedvűek. A nap folyamán a sportolni vágyókat strandlabdarúgás és vezetéstechnikai verseny is várta. Rendeztek ezeken kívül játékos ügyességi versenyt is - ennek résztvevői többek között homokzsákban szökdelés, vagy éppen gumicsizma hajítás „számokban” mérhették össze ügyességüket, technikájukat.

A különböző versenyszámokban idén sem maradtak alul a Tolna megyei versenyzők, ismét kitűnő eredményekkel tértek haza. Tolna megye csapata a harmadik helyet szerezte meg az összesített eredmények tekintetében! A röplapda bajnokságot pedig az Ujvári Péter és Kurcz Gábor páros nyerte meg.

 

Folytatás: http://tolna.katasztrofavedelem.hu/hirek/3699-tolna-megye-csapata-harmadik-lett-az-orszagos-atletikai-bajnoksagon

 

A Tolna megyei versenyzők eredményei az alábbiak szerint alakultak: 

Női 100 méteres síkfutás: 4. helyezés: Dékány Adrienn Eszter (Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség)

Női 400 méteres síkfutás, 35 év alattiak: 2. hely: Dékány Adrienn Eszter (Dombóvári KVK)

Férfi 1500 méteres síkfutás, 35 év alattiak: 26. hely: Kopcsik Gergő (Paks HTP) 

Férfi 1500 méteres síkfutás, 35 év felettiek: 16. hely: Szuprics Ferenc (Paksi HTP); 21. hely: Király Zsolt (Paks HTP) 

4x200-as női váltó: 4. hely; Rácz Andrea (Paks KVK), Horváth Szilvia (Tolna MKI), Német Vivien (Szekszárd KVK), Illés Mónika (Tolna MKI)

4x400-as férfi váltó: 9. hely; Király Zsolt (Paks KVK)Harangi Gábor (Szekszárd HTP)Juhász István (Dombóvár HTP)Gébert Attila (Szekszárd HTP)

Férfi távolugrás: 4. hely: Juhász István (Dombóvár HTP)

Női távolugrás: 3. hely: Rácz Andrea (Paks KVK)

Férfi gránáthajítás: 3. hely: Szőts Attila (Szekszárd HTP)

Női gránáthajítás: 9. hely: Horváth Szilvia (Tolna MKI); 12. hely: Monostori Judit (Tolna MKI)

Férfi súlylökés: 6. hely: Szőts Attila (Szekszárd HTP)

Női súlylökés: 6. hely: Monostori Judit (Tolna MKI)

 

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

KitekintőTolna megyeKatasztrófavédelemsportversenyatlétika