2024.06.22, Szombat

Katasztrófavédelmi versenyre invitálják a fiatalokat

2016.03.08. 14:22

Évről-évre több ezer diákot mozgat meg a Magyar Polgári Védelmi Szövetség felmenő rendszerű ifjúsági versenye.

Évről-évre több ezer diákot mozgat meg a Magyar Polgári Védelmi Szövetség felmenő rendszerű ifjúsági versenye. A fiatalok két korcsoportban, az 5-8. és a 9-13. évfolyamos kategóriában, négy-négyfős csapatokban versenyeznek, hogy kiderüljön: az országban ki tud a legtöbbet a veszélyhelyzetekről, az elsősegélynyújtásról, vagy éppen az árvíz elleni védekezésről. Verseny az idén is lesz, a 2016-os viadal a huszonnegyedik lesz a sorban.

A feltételek évek óta változatlanok, a diákok először a helyi, utána a területi fordulón vesznek részt, végül a közös tűzoltó-rendőr napon megrendezendő országos döntőn dől el, kihez kerül egy évre a vándorserleg. A verseny megszervezésében a Magyar Polgári Védelmi Szövetség hagyományosan együttműködik a Magyar Tűzoltószövetséggel, az Országos Polgárőr Szövetséggel, a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesülettel, valamint a Magyar Vöröskereszttel.

A veszélyhelyzetekre való felkészülés komplex feladat, ezen elv mentén a versenyen nemcsak a hagyományos – polgári védelmet, tűzbiztonságot és iparbiztonságot felölelő – feladatok várnak majd az általános és középiskolásokra, hanem olyanok is, amelyek fejlesztik a közlekedés biztonságát, a környezetbiztonságot, az önmentési képességet, segítenek megteremteni az élhető környezetet. A csapatok elméleti és gyakorlati feladatok végrehajtásával mérik össze tudásukat.

forrás: nograd.katasztrofavedelem.hu

Galéria

KitekintőtűzoltórendőrPolgári Védelemelsősegélynyújtás