2024.04.22, Hétfő

Jó évet zárt a bonyhádi Knipl Kft.

2016.01.22. 09:16

Hirdetés

Közel ötven százalékkal,  5,5 milliárd forintra nőtt tavaly a bonyhádi telephelyű, festő berendezéseket gyártó Knipl Kft. nettó árbevétele - közölte a cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

Knipl János elmondta, a jelentős bővülés annak köszönhető, hogy a cég 2014 óta - fejlesztéseinek köszönhetően - a BMW-nek és beszállítóinak értékesíti festéstechnológiai berendezéseit.
Az 1999-ben alakult társaság elsősorban a müncheni székhelyű autógyárnak és a cégcsoport külföldi beszállítóinak szállítja termékeit, de vannak európai mezőgazdasági gépgyártók és hazai cégek is a partnerei között. Mint a cégvezető mondta, a jelentős BMW-megrendelést többek között annak köszönhették, az 5500 négyzetméteres bonyhádi üzemben a festőkádakat saválló fém helyett speciális polipropilénből állítják elő, amely olcsóbb és jobb minőségű a vegyszer- és hőállóság terén. Modernizálták a festőprogramokat, és gyorsabban végezték el a helyszíni szerelést, mint németországi versenytársaik - fűzte hozzá.
Ismertetése szerint a kft. az utóbbi öt évben mintegy egymilliárd forint értékben hajtott végre fejlesztéseket, amelyekhez 200 millió forintos európai uniós forrást használt fel. A társaság 350 munkavállalót foglalkoztat.
Az ügyvezető megjegyezte: 2016-ban, illetve a következő két évben a tavalyi árbevétel megőrzésére törekednek.

Galéria

GazdaságBonyhádKnipl