2024.02.24, Szombat

"Iparfejlesztés Bonyhádtól Komlóig” Egyeztető Fórum

2016.03.22. 11:42

Iparfejlesztés Bonyhádtól Komlóig” címmel Egyeztető Fórumot tartott szombaton a Tolna Megyei Önkormányzat Nagymányokon a Sportcsarnokban, ahol iparfejlesztéssel, bányászattal kapcsolatos kérdésekről beszéltek a meghívottak.

Hirdetés

Iparfejlesztés Bonyhádtól Komlóig” címmel Egyeztető Fórumot tartott szombaton Nagymányok Önkormányzata Nagymányokon a Sportcsarnokban, ahol iparfejlesztéssel, bányászattal kapcsolatos kérdésekről beszéltek a meghívottak.

A fórumon részt vett Kasó Attila miniszteri biztos, dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, Amreinné dr. Gál Klaudia, a Tolna Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Ribányi József a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke és a térség településeinek polgármesterei.

Az egyeztető fórum keretében a résztvevők az eddigi eredményeket és a következő időszak feladatait osztották meg egymással.
A fórumon Kasó Attila miniszteri biztos tájékoztatott a bányászat területén a bányászati törvény megalkotása(1993) óta történt változásokról, az ágazat szabályozásával kapcsolatos elképzelésekről és a szakigazgatási rendszer átalakításáról. Dr. Göndöcs István az   Eco-Cortex Kft ügyvezetője „A mecseki szénmedence térségének szénre alapozott fejlesztési koncepciója” címmel, Dr. Kalmár István, a Calamites Kft. ügyvezetője pedig „Területfejlesztési gondolatok egy külsős szemével” címmel tartott előadást. Az előadások által komplex képet kaphattak a résztvevők arról, hogy a bányászat és más ipari tevékenységek mennyire szoros kapcsolatban állnak egymással, egymásra épülve jelentős fejlesztések történhetnek.
Az előadásokat követően kötetlen beszélgetés keretében többen elmondták a témával kapcsolatos álláspontjukat.
A fórum zárásaként egy együttműködési nyilatkozat felolvasására került sor. A fórum résztvevői a nyilatkozatban szereplő szószólók személyéről is döntöttek.

forrás: Nagymányok Önkormányzata
 

Galéria

Helyi hírekbányászatnagymányokTolnaszéniparfejlesztés