2024.04.24, Szerda

Hirdetés

Sajtótájékoztatót tartott tegnap az Alisca Terra Nkft. a "Hulladék adomány" kampány zárása alkalmából. Bátaszéken hét civil szervezet kapott csaknem félmillió forintot a begyűjtött hulladékért.

Artim Andrásné, a társaság ügyvezető igazgatója elmondta, Tolna és Szekszárd után Bátaszék is csatlakozott a kampányhoz, ahol tavaly 1170 tonna vegyes hulladékot gyűjtött be az Alisca Terra  NKft., ennek a hulladék mennyiségnek a 18 százalékát gyűjtötték elkülönítve a helyiek.

Bátaszéken is bevezették a házhoz menő szelektív gyűjtést, ennek keretében 202,66 tonna hulladék keletkezett a településen, ebből 158 tonna volt a zöld hulladék. Mind többen vették igénybe a bátaszéki hulladékudvar nyújtotta szolgáltatásokat is, itt 430 tonna hulladékot adtak le a városban és annak környékén élők.

A keddi eseményen az alábbi civil szervezetek vettek részt: Bátaszéki Pedagógus Kórus, a Legjobb Utcai Csapat Egyesület, a Bátaszéki Nagycsaládosok Egyesülete, a Bátaszéki Vállalkozók Ipartestülete, a Sport Egyesület Bátaszék, a Bátaszéki Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Vármegyések Bátaszékért Egyesület képviselői. A hét civil szervezet a hulladékgyűjtésért összesen: 474.200 forintot kapott. dr. Bozsolik Róbert polgármester elmondta, azért támogatták a kampányt, mert úgy gondolták az segíti a lakók környezettudatos szemléletének kialakítását, illetve a civil szervezetek így egy kis pénzhez juthattak.

Az Alisca Terra Nkft. a közel jövőben megkezdi a pályázaton nyert több, mint 50 ezer szelektív gyűjtőedény kiosztását szolgáltatási területén. Háztartásonként kettő darab 120 literes gyűjtőedényre jogosultak a családi házakban élő lakosok. A kék és sárga fedelű edényeket az Alisca Terra Nkft. ügyfelei a hozzájuk legközelebb lévő hulladékudvarban vehetik át azok nyitvatartási idején. A hulladékgazdálkodási vállalat legközelebbi számlalevelével együtt küldendő információs anyagban és szórólapon ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást az edények szétosztásáról.

forrás: teol.hu

Galéria

Helyi hírekalisca terrahulladék adományhulladékgyűjtésBátaszék