2024.09.25, Szerda
Két nap a vasúti közlekedés biztonságért
Fotók: Tolna vármegyei rendőrség

Két nap a vasúti közlekedés biztonságért

Tolna vármegyei rendőrség

2024.09.25. 14:48

A RAILPOL 8. Rail Action Week nemzetközi vasúti rendőri ellenőrzés keretében 2024. szeptember 25-én reggel 7 órától szeptember 27-én reggel 7 óráig akciót tartanak az egész ország területén - olvasható a Tolna vármegyei rendőrség Facebook oldalán.

Az ellenőrzésekhez a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság is. csatlakozott, melynek keretében valamennyi vasúti útvonal helyszínén várható ellenőrzés.

Az akció elsődleges célja a vasúti átjárókban a szabálytalan áthaladás megelőzése, illetve a vagonok és azok működéséhez szükséges eszközök, berendezések rongálásának megakadályozása. Hangsúlyos lesz a jelzőberendezések, a közlekedés biztonsága szempontjából nélkülözhetetlen eszközök, valamint az utasok tájékoztatására szolgáló rendszerek megrongálásának megelőzése.

 

 

Az egyenruhások ellenőrzik a hazai és nemzetközi személyszállító vonatokat is. Figyelmet fordítanak az utasok és a jegyvizsgálók sérelmére elkövetett jogsértések megelőzésére, megszakítására, de arra is ügyelnek, hogy senki ne szálljon fel a mozgó vonatokra, vagy ugorjon le azokról. Az akcióban szerepet kap a megelőzés is, a gyermekek figyelmének felhívása a vasúti közlekedés biztonságára.

Helyi hírekTolna Vármegyei Rendőr-főkapitányságrendőrségvasút