2024.09.19, Csütörtök
Egy hajszálra a győzelemtől
Illusztráció, unsplash.com

Egy hajszálra a győzelemtől

MTI

2024.09.19. 12:45

A TARR KSC Szekszárd egy ponttal kikapott a Brno vendégeként szerdán a női kosárlabda Euroliga selejtezőjének első mérkőzésén.

A tolnaiaknál jelentős változások történtek a nyáron, mivel a kispadról nyolc és fél év után az NKA Universitas PEAC-hoz távozott Djokics Zseljko vezetőedző, akinek a helyét a TFSE-től érkező Magyar Bianka foglalta el. A 33 éves tréner az első nemzetközi tétmeccsére készült. Ami a légiósokat illeti, az amerikai Kathryn Westbeld mellé a KSC-hez szerződött a finn Sara Bejedi, az ausztrál Marina Whittle és a svéd Precious Johnson.

Óriási küzdelem, kevés pont

A bajnoki bronzérmes Szekszárd csaknem végig hátrányban volt a nyitónegyedben, de nem szakadt le riválisáról, sőt, Whittle révén előnyről kezdhette a második szakaszt. Ebben ugyancsak fej fej mellett haladtak a csapatok, a nagyszünetben 31-34 állt az eredményjelzőn. Fordulás után sem változott a játék képe, nagy küzdelemben kevés kosár esett, a zárószakasz 48-47-ről indult. Magyar Bianka együttese keményen állta a cseh rohamokat, és végül egyetlen ponttal maradt alul. A visszavágóra egy hét múlva kerül sor Szekszárdon.

Magyar csapatok az Euroligában

Az Euroliga főtábláján alanyi jogon ott lesz a magyar bajnok DVTK Hun-Therm és az ezüstérmes SERCO UNI Győr. Eddig három szezonban szerepelt három magyar csapat az EL-főtáblán, 2004/2005-ben a Sopron, a Pécs és a Szolnok, 2009/2010-ben a Sopron, a Pécs és a Szeged, 2022/2023-ban pedig a Sopron, a DVTK és a Szekszárd kapott helyet az elitmezőnyben.

Helyi hírekTARR KSC Szekszárdnői kosárlabda