2024.10.22, Kedd
Könnyebben lesz elérhető a dunaföldvári Duna-part
dunafoldvar.hu

Könnyebben lesz elérhető a dunaföldvári Duna-part

part-oldalak.hu

2024.08.25. 08:00

Éttermek, strandfürdő, állóhajó, szobrokkal, emlékművekkel ékesített park, sétány várja az ide látogatókat. Kijelenthetjük, hogy talán a város egyik legfontosabb idegenforgalmi látványossága.

250 milliós önkormányzati beruházással újítják meg az országos hírű Duna-parthoz vezető útszakaszt - írja a part-oldalak.hu. A Duna utcától a partig vezető szakaszon lehet csak eljutni ide személyautóval.

Lajkó Andor, a műszaki iroda vezetője számolt be arról, hogy önkormányzati pénzen újítják fel a már kissé elhanyagolt területet. Fontos szempontnak tartották, hogy esztétikailag is látványosabb külsőt kapjon városunk ezen része. Nem csak útfelújításról van szó: a 166 méteréter hosszú út szélesebb lesz, aszfalt burkolatot kap. 277 méter járdaszakasz épül ki térkő burkolattal. Tíz autó befogadására alkalmas parkolót alakítanak ki, de a mögötte levő füves területen is lehet autóval parkolni. Hat darab napelemes kanderláber fogja megvilágítani az utat és a parkolót hat méter magasságból. Több járdaszakasz megújul, például a híd alatt a strandig vezető rész is. A gyalogos forgalom teljes mértékben akadálymentesítve lesz.  

 

Helyi hírekDunaföldvár Duna-partútépítésakadálymentesítés