2024.07.27, Szombat
Nőtt az érdeklődés a Dunaújvárosi Egyetem iránt
Fotó: Szerdahelyi Éva - DUE

Nőtt az érdeklődés a Dunaújvárosi Egyetem iránt

MTI

2024.06.06. 08:50

A Dunaújvárosi Egyetem a modellváltás óta megduplázta diákjai létszámát - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára az intézmény jövőjéről rendezett sajtótájékoztatón.

Hankó Balázs kiemelte, hogy az egyetem "a térség szervező ereje", amely 2021 óta még vonzóbb lett, amit a számok is alátámasztanak: jelenleg 3000 hallgató jár Dunaújvárosba. Mint mondta, ezen időszak alatt a felsőoktatási intézmény megjelent a szakképzés területén is, hiszen a Bánki Donát Technikum fenntartója lett, ahol 20 százalékkal emelkedett a diákok létszáma, meghaladva a 600 főt.
Hankó Balázs szerint a jövőben az egyetem kutatási kapacitása segítheti a helyi vasmű zöld átállását is, hogy az megfelelhessen a modernkori környezetvédelmi követelményeknek.

 

 

Süli János a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint vannak még feladataik akár a duális képzésben, akár régiós szinten a cégekkel való kapcsolatok erősítésében. Közölte: szeretnék visszaállítani a dunaújvárosi sportélet magas színvonalát, hogy Dunaújváros sportja visszatérhessen oda, ahol korábban volt.

Helyi hírekDunaújvárosDunaújváros Egyetem