2024.06.21, Péntek
Magyar Bianka új perspektívát és fiatalos lendületet hozna a Szekszárd életébe
Illusztráció, unsplash.com

Magyar Bianka új perspektívát és fiatalos lendületet hozna a Szekszárd életébe

MTI

2024.06.12. 09:00

Új perspektívát és fiatalos lendületet hozna a női kosárlabda bajnoki idényt bronzéremmel záró TARR KSC Szekszárd életébe Magyar Bianka, a csapat májusban kinevezett vezetőedzője.

"Nemcsak a játékosok, hanem az edzők számára is fontos, hogy mindig egyre magasabb cél eléréséért küzdjenek. Nagyon motivált vagyok, hogy folytassam és tovább építsem azt a szilárd alapot, amit Djokics Zseljko lerakott. Az a célom, hogy új perspektívát és fiatalos lendületet hozzak a csapat életébe" - jelentette ki a 33 éves tréner a klub honlapján.

A korábban a TFSE-MTK-nál dolgozó szakember elárulta, olyan szintlépés ez a pályafutásában, amelyre tudatosan készült, és a céljai között szerepelt egy olyan csapat, amely az európai porondon is érdekelt. Kifejtette, kevesen kapnak ilyen fiatalon ilyen lehetőséget, de ő megszerezte a FIBA legmagasabb edzői képesítését, és igyekszik mindig fejleszteni magát.

"28 évesen már az első osztályban lehettem vezetőedző. Öt nagyon szép, de rendkívül intenzív idényem volt a TF csapatával. Amikor tavaly a saját elhatározásomból felálltam, szükségem volt a regenerálódásra. Sokat utaztam, jártam az USA-ban, Kínában és több európai országban. Igyekeztem minél több csapat edzéseit megfigyelni, mindez feltöltött, és most tele vagyok energiával" - közölte a tavaly a kínai Csengtuban rendezett egyetemi világjátékokon ötödik magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Magyar Bianka elmondta, lendületes, bátor és önzetlen játékot szeretne látni csapatától, amely stabil védelemmel párosul. A következő szezon keretéről egyelőre annyit árult el, hogy a KSC régi egysége megmarad, de lesznek új igazolások is.

Elődje, Djokics Zseljko májusban nyolc és fél év után hagyta el a tolnai együttest, mellyel négy bajnoki ezüstérmet és egy Magyar Kupát nyert, Európa Kupa-bronzérmes lett, valamint bejutott az Euroliga csoportkörébe. A szerb-magyar tréner az NKA Universitas Pécset irányítja a jövőben.

Helyi hírekTARR KSC Szekszárdkosárlabda