2024.04.27, Szombat
Zöld Város: Elkezdődött a bíróság körüli terület felújítása
Fotó: szekszard.hu

Zöld Város: Elkezdődött a bíróság körüli terület felújítása

szekszard.hu

2023.09.07. 15:23

Továbbra is az ütemezésnek megfelelően halad a Zöld Város Program kivitelezése. A burkolatok kétharmada már a helyére került, a Szent István téri sétányon a Babits Mihály Kulturális Központ előtt már a végső tereprendezés zajlik és hamarosan a múzeum melletti területen is az utolsó fázisához ér az építkezés.

Hirdetés

A Liszt Ferenc téri buszmegálló és a gyalogátkelőhely közelében végzett munkákat igyekszik mielőbb befejezni a kivitelező HGT Invest Kft., hogy visszaadhassák a területeket a forgalomnak. A héten elkezdődött a városi bíróság melletti és alatti terület felújítása. A bíróság működése zavartalan marad, az ott található boltokba a bejutás biztosított lesz és a parkolási lehetőségeket sem érinti a munka - tájékoztatott róla Szekszárd városi honlapja.

A belvárosban 20 ezer négyzetméternyi betonfelületet törtek fel a kivitelezők, helyére 15 ezer négyzetméter burkolt felület kerül, így a zöldövezet fél hektárral nő. A növények telepítésére az építési munkák után lesz lehetőség.

A teljes érintett területen 137 lombhullató facsemetét, 9049 darab cserjét, 4845 tő évelő növényt és több mint 500 örökzöld csemetét ültetnek el.

A terekre 184 különböző féle pad és ülőke, 88 darab kerékpártámasz és több mint 130 hulladékgyűjtő kerül, de lesznek piknik asztalok székekkel, napelemes kandelláberek, illetve játszóterek és fitnesz eszközök.

A Polgármesteri Hivatal az érintettekkel közvetlenül tartja a kapcsolatot, a lakosság tájékoztatása pedig a hivatal elektronikus felületein és a sajtón keresztül valósul meg. Aki a [email protected] címen jelzi elérhetőségét, az közvetlenül is megkapja a projekttel kapcsolatos tájékoztató anyagokat, továbbá a Hivatal a 74/999-313-as számon telefonon is nyújt felvilágosítást munkaidőben.

 

A részterületeken az alábbi munkálatok zajlanak:

  • Liszt Ferenc téren a burkolatok és a zöldfelületek teljes egészében megújulnak.
  • A Liszt Ferenc tér – Luther tér közötti térsoron, kiegészülve a Prométheusz parkkal, valamint az ún. 160 lakásos épület és a Babits Mihály Kulturális Központ közötti térrel, ahol a burkolatok cseréje, zöldfelületek megújítása és növelése, játszótér építés, térrendezés, valamint a Prométheusz park szökőkútjának felújítása történik.
  • Luther téren a jelenlegi park bontása után sétány- és térburkolat kialakítása valósul meg, a zöldfelületek megújítása mellett számos új bútorzat is kihelyezésre kerül.
  • Wosinsky és a Kölcsey lakótelep épületei közötti terek felújításában a következők valósulhatnak meg:
    ₋ Járdák burkolatcseréje és zöldfelületek felújítása.
    ₋ A Kölcsey lakótelep új „fitness parkja” a Kölcsey ltp. 3-4. társasház mögötti területen, a régi sportpálya helyén valósul meg.
    ₋ A Kölcsey lakótelep játszótere megújul és bővül.
    ₋ A Wosinsky Mór lakótelep játszótere korszerűsödik, sportpályája megújul.

A kivitelezés várható időtartama: négy hónap.

A látványtervek a www. szekszard.hu/hu/zold-varos oldalon megtekinthetők.

A kivitelezési munka előrehaladásáról tájékoztatást a www.szekszard.hu honlapon, valamint a Facebookon Szekszárd Város Hivatalos Oldalán nyújtanak, hetente aktualizálva azt.

 

Helyi hírekSzekszárdZöld Városokvárosfejlesztés